Oeh slaap jij op je buik? Dan heb je vaker een erotische droom dan anderen

Zzz… slapen vinden we allemaal heerlijk. Misschien lig jij het liefst op je buik terwijl je slaapt, en heb je dus ook vaker een erotische droom. Ehm, wat? Ja-haaa je slaappositie kan invloed hebben op het type droom dat je hebt.

De meeste mensen slapen altijd in dezelfde houding, omdat slapen een gewoonte is voor ons. Je bent bijvoorbeeld gewend om lekker warm opgekruld te liggen of juist overdwars in bed over je lover heen.

Je slaappositie kan veel zeggen over je stressniveau, de relatie tussen jou en je partner, maar ook welk type droom je hebt. De School of Medicine in Turkije heeft onderzoek gedaan naar het verband tussen slaapposities en dromen. Daarbij zijn drieënzestig mensen onderzocht tijdens hun slaap. De resultaten waren verrassend:

Slapen op je linkerzij

Als jij graag op je linkerzij slaapt heb je pech, je hebt een grotere kans op nachtmerries dan mensen die op hun rechterzij slapen. Wat dan wel weer grappig is, is dat je ondanks nare dromen toch beter slaapt dan anderen.

Waarom dat zo is, weten de onderzoekers niet. Maar als je geen zin hebt in een nare droom, rol dan even door naar een andere slaappositie.

Slapen op je rechterzij

Als jij liever op je rechterzij ligt, is de kans groot dat jij dromen hebt die je voldoening geven. Dat klinkt misschien een beetje narcistisch, maar zeker niet verkeerd.

Toch maar op deze zij liggen, als je een zijslaper bent.

Slapen op je buik

Lig jij lekker op je buik te slapen? Dan heb je het wel getroffen. Uit onderzoek blijkt dat als je op je buik slaapt je meer erotische dromen hebt dan anderen. Dit komt doordat je minder lucht binnen krijgt als je met je hoofd naar beneden ligt. Je hersenen krijgen hierdoor de indruk dat je vastgeklemd zit. En ons dirty brein associeert dat met een potje intense seks.

Slapen op je rug

Als jij op je rug slaapt kun je eerder last krijgen van een onregelmatige ademhaling. Je kunt zelfs wakker worden door een stokkende adem en slaapapneu waardoor je over het algemeen ook veel slechter slaapt. Dit zorgt er dan ook nog eens voor dat je meer last hebt van vervelende dromen. Misschien toch maar eens een andere houding proberen?

Je slaappositie veranderen wordt moeilijk

Het is moeilijk om je slaappositie zomaar te veranderen, je ligt nou eenmaal hoe je het fijnste ligt. Je kunt een bepaald type droom ook niet altijd vermijden, want er zijn nog veel meer factoren die hier invloed op hebben. Zoals welke kaas je eet. Echt bizar.

Blijf dus lekker liggen hoe jij het fijnste ligt. (Al snappen wij het wel als je vanavond probeert om op je buik in slaap te vallen. Dirty you).

Reageer op artikel:
Oeh slaap jij op je buik? Dan heb je vaker een erotische droom dan anderen
Sluiten