Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 5 okt 2018

Zo weinig?! Dit is hoe lang de Expeditie Robinson kandidaten slapen per nacht op het eiland

Dat slapen op het eiland van Expeditie Robinson geen pretje was, dat vermoeden hadden we al wel een beetje. Want Famke Louise deed een boekje open over de ratten die ‘s nachts over je heenlopen (brr, kippenvel). Maar dat de deelnemers van het tv-programma gemiddeld zó kort slapen dat verbaasde ons toch nog enigszins.

Dit is hoe lang kort de deelnemers van Expeditie Robinson slapen

Als jij het type bent dat de hele dag chagrijnig is als je ‘maar’ zeven uur, in plaats van acht uur hebt geslapen, dan is Expeditie Robinson waarschijnlijk niet de ideale plek voor jou. Want behalve niet eten en overleven met de minimale middelen, doe je ook nog eens geen oog dicht op het eiland.

We vroegen deelnemer Steven Brunswijk hoe het slapen er eigenlijk aan toe gaat als je meedoet aan Expeditie Robinson 2018 en hij vertelde hoe lang je gemiddeld slaapt per nacht, als deelnemer. Of beter gezegd, hoe kort je slaapt.

Eh, zo kort?!

‘Ik was niet bezig met ‘s nachts lekker slapen, want je kon toch niet lekker slapen,’ vertelt Steven. ‘Het was ook niet enigszins acceptabel. Het was max ‘s nachts een half uurtje slapen.’

Een half uur?! Heftig.

Steven: ‘Het is heet – de gevoelstemperatuur is vijftig graden – het ligt absoluut niet lekker want je ligt op bamboestokken en daar zitten gaten tussen. De beesten maken veel lawaai, je hoort de ratten lopen en je vraagt je af of er eentje over je heen loopt, je hebt slangen, die liggen soms ook in je bed.’

Wil je meer inside information over hoe het eraan toegaat in Expeditie Robinson 2018? Kan dan onze video met Steven, waarin hij ook een boekje open doet over de ruzie tussen Aisha en Corry.

Reageer op artikel:
Zo weinig?! Dit is hoe lang de Expeditie Robinson kandidaten slapen per nacht op het eiland
Sluiten