Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 17 november 2017

Slecht geslapen of gewoon brak? Chocolade helpt je om de dag door te komen

Soms heb je van die nachten dat je gewoon niet kunt slapen. Of soms heb je van die nachten dat je te diep in het glaasje gekeken hebt. In beide gevallen voel je je de dag erna waarschijnlijk niet top fit. Als vandaag zo'n dag is, dan grijp snel een reep chocolade bij de hand. Want het gaat je helpen de dag door te komen.

Voor sommige mensen helpt koffie om ècht wakker te worden of bijvoorbeeld een koude douche. Maar er is een veel lekkerdere manier om jezelf even een boost te geven.

Slecht geslapen? Neem dan chocolade

Een slechte nachtrust merk je vrijwel altijd overdag. Je kan je slecht concentreren, je ogen vallen op een gegeven moment steeds dicht en je kan nergens echt goed over nadenken. Maar al die dingen verdwijnen als sneeuw voor de zon als je je helemaal geeft aan chocolade.

Frontiers in Nutrition heeft namelijk geweldig nieuws voor ons. In chocolade zitten namelijk flavanoïden. En dit stofje heeft de magische gave om het weer helemaal helder te krijgen in je hoofd. Bovendien zorgt cacao ervoor dat je brein weer als een machine gaat werken en dat je geheugen beter wordt.

Kom maar door met die chocolade. Nooit meer een brakke dag, dat idee bevalt ons wel.

Nog meer positieve effecten van chocolade: Bewezen: Als je wijn drinkt en chocolade eet ziet je huid er voor altijd jong uit

Reageer op artikel:
Slecht geslapen of gewoon brak? Chocolade helpt je om de dag door te komen
Sluiten