Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 7 feb 2017

Slecht geslapen vannacht? Overweeg dan om te kamperen deze zomer

Kon je gisteravond de slaap maar niet vatten? Heb je ieder uur voorbij zien komen op je klok? Lag je maar te woelen? En kon je vanmorgen juist écht niet opstaan? Super vervelend. Maar, misschien een schrale troost, je bent niet de enige. Gelukkig is er een remedie. Al is die wel een beetje onconventioneel. Van kamperen ga je namelijk weer slapen als een roosje.

Niet kunnen slapen is vreselijk en frustrerend. Je wilt het zo graag, je bent moe, maar je komt maar niet in slaap.

Slapeloosheid komt vooral doordat we ’s avonds laat lampen aanhebben en achter onze telefoons en laptops zitten. Dat hebben wetenschappers ontdekt. Volgens onderzoekers zet deze blootstelling aan kunstlicht (dus geen licht van de zon) je interne klok met wel twee uur terug.

Je lichaam weet op een gegeven moment niet meer of het dag of nacht is. En dan kom je niet meer in slaap. Met alle irritaties en moeheid tot gevolg.

Zet je tent maar op, daar ga je beter van slapen

Gelukkig hebben de Amerikaanse onderzoekers een oplossing gevonden. We hopen dat je van kamperen houdt, want een weekendje kamperen zou namelijk al je slaapproblemen als sneeuw voor de zon oplossen. Dat houdt in: twee nachten buiten slapen in een tent.

Nu hoeft dat niet per se in de zomer. Maar we zouden het wel aanraden. Tenzij je een fan bent van kou, dan zou je ook nu al je boeltje kunnen pakken en een camping kunnen boeken.

Misschien wil je dit ook lezen: Say what?! Meisjes die snoozen beschikken over een uitmuntende intelligentie

Reageer op artikel:
Slecht geslapen vannacht? Overweeg dan om te kamperen deze zomer
Sluiten