Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Beauty en Style 21 nov 2020
Leestijd: 4 minuten

Serieus? Deze 10 dingen zijn ‘slecht’ voor je huid

We zijn allemaal bezig om een mooie huid te behouden of te krijgen. We reinigen elke dag braaf, drinken veel water én proberen niet te roken. Goed bezig hoor. Maar alsnog zijn deze dagelijkse dingen slecht voor je huid. Ach, we nemen het maar een korreltje zout, hopelijk…

De volgende punten heeft het team van Beautyflash verzameld om ons te ‘waarschuwen’ voor de slechte invloeden op onze huid. Of we daar blij mee zijn? Dat weten we nog niet…

1. Koffie in de ochtend

God, dit kan zomaar het slechtste nieuws ooit zijn. Want juist dat bakkie koffie in de ochtend doet wonderen. Nou ja, voor je energielevel dan. Koffie lokt namelijk ons stresshormoon uit wat weer invloed heeft op onze huid. Je kan er zelfs een vette huid van krijgen. Het maar net waar je prioriteit ligt. Juist, bij de energie die je van koffie krijgt.

2. Heet douchen

Vrouwen douchen veel warmer dan mannen, simpelweg omdat het zo lekker is. Helemaal nu in de winter. Maar je doet je huid er geen plezier mee want die wordt kurkdroog. Wanneer je weet of je te heet doucht? Als je huid rood begint te kleuren, dan douche je te warm. Guilty?

Psst, sla dit lijstje op met Pinterest.

3. Het hebben van een kantoorbaan

Daar gaan we weer. Je krijgt niet alleen platte billen van een kantoorbaan maar ook een slechte huid. Doordat je van negen tot vijf stil zit, is je bloedcirculatie niet actief. Dit kan ervoor zorgen dat je een ietwat bleke en doffe huid krijgt.

4. Bellen

Gelukkig zijn we de generatie die meer Whatsappen dan bellen. Want bellen is afschuwelijk slecht voor je huid. Je telefoon bevat namelijk meer bacterien dan een wc-bril, wat zorgt voor puistjes. Eigenlijk zit je dus met je gezicht tegen een wc-bril aan, iewl. We kunnen in ieder geval elke dag ons scherm even reinigen met een alcoholdoekje?!

5. Zonnebrillen dragen

We houden allemaal van zonnebrillen. Het camoufleert je wallen na een avondje stappen en maakt die ene outfit nét even af. Voor je huid is het iets minder lief. De glazen zijn namelijk heel gevoelig voor bacterien en helemaal als je de bril geen moment afzet. Oeps.

6. Maaltijden overslaan

Je hebt het druk en voordat je het weet ben je vergeten om te lunchen. Of je wordt te laat wakker waardoor je ontbijt er ook niet meer van komt. Helaas ook slecht voor je huid. Hierdoor krijg je niet op tijd de juiste vitamines en mineralen binnen die je huid mooi maken. Het resultaat? Eerder last van huidveroudering.

7. Op een computer werken

Deze is niet helemaal verbazingwekkend. Het is je misschien wel eens verteld dat je niet zo moeilijk moet kijken naar je computer. Of dat je zo fronst. Yep, dit komt door het werken op een computer. Voordat je het weet heb je die frons tussen je perfecte wenkbrauwen staan. Toch jammer.

8. Handdoeken vaker dan één keer gebruiken

We maken ons allemaal wel eens schuldig aan het nog een keer gebruiken van dezelfde handdoek. Handig, want dan hoef je minder te wassen. Stop daar maar direct mee. Handdoeken zijn namelijk een giga bron voor bacteriën. Helemaal als je de handdoek in de badkamer laat. (Gek is dit niet, dan blijft de handdoek vochtig waardoor bacteriën zich daar graag gaan nestelen). Gebruik daarom in ieder geval voor je gezicht een nieuwe handdoek. Tip: schaf gastenhanddoekjes aan voor je gezicht, die zijn lekker klein.

9. Je wenkbrauwen epileren

Eerlijk, we maken eigenlijk nooit onze pincet schoon na het epileren van onze wenkbrauwen. Nee, we laten het ding het liefst ergens in huis slingeren, bijvoorbeeld in je rommel la. Maar daardoor is deze behoorlijk goor en kan je irritatie krijgen. Gewoon af en toe even in pure alcohol dopen.

10. Door een rietje drinken

Denk je goed bezig te zijn voor je tanden door je vruchtensapjes door een rietje te drinken, wordt je met dit nieuws geconfronteerd. Het zou er namelijk voor zorgen dat je sneller rimpels rondom je mond krijgt, het wel bekende rokersmondje. Tja, dan heb je het dilemma: een rimpelloze huid óf mooie sterke tanden? Zucht..

Nog meer manieren om een stralende huid te krijgen: 5 gewoontes die je kunt doorbreken om een betere huid te krijgen

Reageer op artikel:
Serieus? Deze 10 dingen zijn ‘slecht’ voor je huid
Sluiten