Is jouw huid wat slechter op het moment? Dat kan liggen aan de verwarming

Valt het jou ook op dat je huid de laatste tijd niet bepaald very shiny en gezond eruit ziet? Grote kans dat dit komt door de verwarming. Eindelijk hebben we ondervonden hoe we met ‘maskne’ kunnen omgaan en hoe we onze huid daartegen kunnen beschermen, maar nu komt er weer een nieuw dingetje – de verwarming. Onze huid wordt er dof en uitgedroogd van.. Maar wat kunnen we hier nou aan doen? Wij vertellen het je.

No worries, je kunt hier zéker wat aan doen.

Factoren die een rol spelen bij een slechte huid

Naarmate de wintermaanden steeds meer dichterbij komen, kan de huid droger, strakker en gevoeliger aanvoelen. Misschien heb je al zelfs meer puistjes opgemerkt. Dit komt dus echt door het winterweer en komt bij ieder huidtype voor door de koude lucht. Wanneer het buiten koud is, houdt je huid de hydratatie niet goed vast. Dit komt doordat er minder water in de lucht zit, en hierdoor hydrateert je huid minder goed. Dit kan dus leiden tot een gevoelige, droge en schilferige huid..

Daarnaast verminderd de huidcelvernieuwing in de wintermaanden, hierdoor wordt de huid dikker wat resulteert in een doffe en matte teint. Maar let op: een andere onverwachtse factor is de centrale verwarming. En wat dacht je van een lekker warm bad of een warme douche? Nope, die zijn ook niet al te best voor je huid.

De verwarming en een warme douche

Het is natuurlijk heerlijk om in de winter een warme douche te nemen, maar pas op: een te warme douche kan je huid ontdoen van je natuurlijke oliën. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om de verwarming lekker aan te zetten, maar ook dit zorgt voor een droge lucht in huis wat resulteert in een droge huid. Maar je kunt moeilijk in de koude wintermaanden géén warme douche nemen, en de verwarming uitzetten. Maar wat kan je dan wel doen?..

Wat kun je ertegen doen?

Je kunt bijvoorbeeld een luchtbevochtiger aanschaffen, dit kan namelijk de hydratatie in je woonkamer helpen verhogen. Hierdoor blijft je huid beter gehydrateerd en ga je een droge huid tegen. Daarnaast is het belangrijk dat je veel water drinkt, hiermee zorg je ervoor dat je het vocht van binnenuit binnenkrijgt. Ook hiervan wordt je huid een stuk egaler.

Ook is het belangrijk om heerlijke vochtinbrengende crèmes toe te voegen aan je skincare-routine in de winter. Dit kan namelijk ook heel goed helpen om de hydratatie weer terug te brengen. En zoals we altijd zeggen, hydrateren kun je leren ;-). Zo kun je toch nog blijven genieten van dat heerlijke warme bad, en die loeiende verwarming.

Lees ook: Hét wondermiddel in verzorging: alles wat je wil weten over retinol

Reageer op artikel:
Is jouw huid wat slechter op het moment? Dat kan liggen aan de verwarming
Sluiten