Renée
Renée | LinkedIn Body & Mind 1 okt 2019

Word je altijd moe wakker? Dankzij deze website word jij vanaf nu altijd wakker als een uitgeruste prinses

Je wekker gaat om half 8, maar je schrikt wakker. HUH, gaat de wekker nu al? Welke dag is het? Moet ik vandaag iets doen? Is het weekend? Als je ook iedere ochtend weer allesbehalve uitgerust wakker wordt, heb je de website Sleepytime echt nodig in je leven.

Sleepytime is namelijk mijn – Beautify’s Renée – geheim om iedere ochtend wakker te worden zónder ochtendhumeur. En meiden, het is zo simpel. Het enige wat je hoeft te doen is invullen hoe laat je ‘s ochtends opstaat. De rest doet de website voor je.

Wat is Sleepytime?

Sleepytime is een website die voor jou uitrekent hoe laat je het beste kunt gaan slapen. Of hoe laat je de wekker moet zetten als je nú gaat slapen. Het concept is onwijs simpel – net als de website zelf. Het idee erachter is dat ze terugtellen in je slaapcyclussen.

Wat gebeurt er namelijk als je midden in een slaapcyclus wakker wordt? Dan voel je je moe, chagrijnig en duf. Niet fijn. Dus als je ervoor zorgt dat je tussen slaapcyclussen in wakker wordt, heb je nergens meer last van. Dat is precies waarom Sleepytime zo handig is. De website rekent namelijk voor je uit hoe laat je in slaap hoort te vallen of hoe laat je de wekker zou moeten zetten.

Een voorbeeld

Stel, je staat morgen om 07:30 uur op. Hoe laat ga je dan slapen? Vul alles in op de website van Sleepytime en je krijgt de volgende resultaten:

  • 22:30 uur
  • 00:00 uur
  • 01:30 uur
  • 03:00 uur

Stel, je bent om half 1 ‘s nachts nog steeds wakker. Dan denk je misschien dat het echt tijd is om nu, nu, nu te gaan slapen. Dan kun je toch beter wachten tot half 2, want zo word je niet halverwege je slaapcyclus wakker. 💡

Hoe lang duurt het voor je in slaap valt?

Het is natuurlijk leuk, handig en fijn dat Sleepytime dit allemaal voor je berekent. Maar hoe weet je in hemelsnaam hoe laat je dan in bed moet liggen? Hoe lang duurt het voordat je in slaap valt? Dat krijg je ook te zien bij de uitslag. Volgens Sleepytime duurt het gemiddeld namelijk 14 minuten voordat je in slaap valt. Als je om kwart voor 12 in bed ligt, is de kans groot dat je om middernacht in slaap bent gevallen.

Handig hè? Ik kan zelf inmiddels niet meer zonder. Wanneer ik me niet aan de tijden hou, word ik nóóit lekker wakker. Nu ik me trouw vasthoud aan 22:30 uur of 00:00 uur, voel ik me ‘s ochtends fris als een hoentje.

Bereken hier hoe laat je vanavond gaat slapen.

Meer over slapen:

Reageer op artikel:
Word je altijd moe wakker? Dankzij deze website word jij vanaf nu altijd wakker als een uitgeruste prinses
Sluiten