Slimme trucjes om je bruine ogen nóg mooier uit te laten komen

Je ogen zijn het meest sprekende onderdeel van je gezicht. Maar hoe zorg je er nou voor dat je ogen echt 'knallen'? Wij hebben speciaal voor iedereen met bruine ogen de mooiste kleuren bij elkaar gezocht.

Je ogen vallen het meeste op door een contrasterende kleur oogschaduw ten opzichte van je eigen oogkleur te gebruiken. Om die kleur te bepalen kun je een kleurenwiel gebruiken. Je zult dan zien dat blauwe ogen gaan shinen van een goudkleur, en groene kijkers verschillende roze tinten rocken. Bij bruine ogen is de kleur iets lastiger te bepalen, aangezien bruin een mix is van verschillende kleuren. Maar dat is tegelijkertijd ook het goede nieuws, want daardoor staan verschillende kleuren mooi bij bruine ogen. Lucky you.

Bepaal de ondertoon van je huid

Om de juiste kleur te bepalen voor jou is het goed om eerst de ondertoon van je huid te bepalen. Met een warme ondertoon zullen goud en olijfachtige kleuren je mooi staan, terwijl bij een koelere ondertoon juist kleuren met een blauwe of roze zweem prachtig staan. Heb je een koelere ondertoon? Rock bijvoorbeeld een dieppaarse oogschaduw. Juist een warme olijfkleurige ondertoon? Dan staat de bronskleurige oogschaduw prachtig. Wanneer je je ogen nog omlijst met een zwart oogpotloodje kan niemand meer om je ogen heen.

Reageer op artikel:
Slimme trucjes om je bruine ogen nóg mooier uit te laten komen
Sluiten