Shanice Zoeteweij
Shanice Zoeteweij Beauty en Style 24 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Slow beauty is de nieuwe trend waar je alles over wilt weten

Zie jij door de bomen het beauty-bos niet meer? Dan is slow beauty zeker iets waar jij je in wilt verdiepen. En, niet te vergeten: helemaal van nu.

Slow fashion klinkt je misschien al wel bekend, en het is ook redelijk hetzelfde. Het draait namelijk bij slow beauty ook om het investeren in duurzame items die met veel aandacht zijn gemaakt. Ook is het de kunst van slow om minder te gebruiken, minder te verspillen en minder te vervuilen. Hoe je dat doet, lees je hier.

De ins en outs van slow beauty

Zeker nu we tijdens de lockdown eens goed de tijd hebben gehad om ons skincare regime weer te herzien en ons af te vragen of we nu echt al deze producten en stappen nodig hebben. Ook ben je echt niet de enige die de afgelopen weken/maanden de badkamer eens flink heeft uitgemest. Deze trend is dus een logisch gevolg. Meer ruimte voor selfcare en kwaliteit voor kwantiteit.

Dit kun je zelf doen

Naast gezond eten, voldoende slaap en beweging, en goed voor je huid zorgen, zijn de producten die je shopt ook belangrijk. Allereerst is het key om alleen de items te kopen die je ook daadwerkelijk gebruikt. Wil je iets nieuws uitproberen? Vraag dan eerst om een sample, leen hem van je beste vriendin of shop een travel size. Zo voorkom je dat er weer een hele lading producten in de kast blijft staan.

Slow beauty heeft een sterke voorkeur voor sustainable merken die minimale, maar effectieve ingrediënten, duurzame verpakkingen en geen 100 lanceringen per jaar hebben. Want hoe geloofwaardig is dat?

Wanneer je eenmaal jouw lievelingsproducten hebt gevonden, kun je genieten van jouw nieuwe beauty regime. Verwen je zelf eens met een lekkere lange cleansing sessie (waarbij je natuurlijk niet de kraan laat lopen – verspilling!), tover de badkamer één keer per week om tot home spa en trakteer jezelf op luxe face cloths zodat je geen wattenschijfjes meer hoeft te gebruiken. Elk stapje is beter voor je humeur (vaarwel stress) én de natuur.

Lees ook: