Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 13 apr 2018

Smeerkees! 11 x wat iedereen herkent die altijd knoeit met eten

Het is niet dat je geen manieren hebt. Want je weet prima hoe je met mes en vork eet, hoe je een wijnglas vastpakt of dat je servet op je schoot mag liggen. Maar je bent gewoon heel onhandig. Als je vlees snijdt schuif je zo de salade van je bord. En als je een hap neemt, valt de helft op je schoot. Ja, jij bent gewoon best een smeerkees als het op eten aankomt.

1. Je kunt nooit twee keer dezelfde kleren aan

Zonder het tussendoor te wassen. Wassen lijkt dan ook wel een hobby van je, zo vaak sta je het wasgoed te sorteren, op te hangen en weer in de kast te leggen. Soms leg je kleren wel weer terug in je kast hoor, als je iets één dagje hebt aangehad. Maar vaak kom je er dan een week later achter – als je die leuke trui weer aan wilt – dat het toch niet helemaal goed was gegaan. Natuurlijk net op het moment dat je de deur uit wilt gaan. Zucht.

2. Je lijkt soms wel een kind

Zoals je eten alle kanten op vliegt. Het liefst zou je weer een slabbetje om doen. Waarom bestaan die eigenlijk niet voor volwassenen?

3. Eten met mensen die je niet zo goed kent, vind je een uitdaging

Want het lukt je gewoon écht niet om netjes en beschaafd te eten. Al eet je op je allernetst, er valt altijd wel wat van je vork af voordat ‘ie je mond heeft bereikt. Zo pardoes in je schoot. Je wordt er soms best zenuwachtig van als je weet dat je met bijvoorbeeld je manager of opdrachtgever gaat eten.

4. Zelfs met de simpelste etenswaren knoei jij

Het maakt ook weinig uit wat het is dat je eet, jij knoeit toch wel. Met een appel waar je van af hapt bijvoorbeeld. Als het een boterham is met jam, dan druipt het beleg er af. Als het een salade is, dan steekt de helft van een blaadje rucola uit je mond en valt tijdens het kauwen op de grond. Dat iemand het concept hamburgers heeft bedacht, snap je niet. Om over netjes eten met spaghetti nog maar te zwijgen.

5. Je kunt altijd precies zien waar jij hebt gezeten met eten

De vloer is bezaaid met kruimels, op je stoel liggen etensresten en je kunt ook precies zien waar je bord stond. Er is namelijk een stukje tafel vol vlekken. Heb je eigenlijk wel iets binnen gekregen?

6. Je vindt regelmatig kruimels in je bh

Zie, dat slabbetje is helemaal niet zo’n slecht idee.

7. Je durft je witte blouse of broek bijna nooit aan te trekken

Ze zijn zo mooi, maar de kans dat je de dag er schoon mee doorkomt is heel erg klein. Het lijkt ook wel of je nóg meer knoeit juist op de dag dat je iets lichts aan hebt. Alsof je witte items er om vragen dat je op ze knoeit.

8. Je neemt inmiddels voorzorgsmaatregelen

Als je thuis bent en je hebt wat nieuws aan, kleed je je vaak even om voor het eten. Of je eet in je bh.

9. Er gaat regelmatig een kopje om

Met koffie of thee, zo over je bureau. Dan is het een kwestie van zo snel mogelijk je telefoon en laptop redden.

10. Soms neem je een slok drinken en stroomt het gewoon langs je mondhoeken

Je weet niet precies wat er dan misgaat. Je kunt heus je mond wel vinden, maar op een of andere manier giet je het drinken er nét niet goed in. Soms heb je geluk en zit niet meteen je hele shirt er onder.

11. Je knoeit niet alleen met eten

Hm, misschien ben je wel gewoon heel onhandig. Je loopt namelijk ook best vaak tegen dingen aan. En je knoeit niet alleen met eten, maar met alles wat voor handen is. Tandpasta is het allerergst. Het belandt op bijna al je kleren en je krijgt het er met geen mogelijkheid meer uit.

Ben jij een echte smeerkees? Til er niet te zwaar aan. Het staat soms misschien wat slordig, maar je hebt wel altijd iets om over te praten en een grapje over te maken.

LEES OOK: O jee: Dit is de waarheid over de vijf seconden regel en voedsel van de vloer eten
eten laten vallen

Reageer op artikel:
Smeerkees! 11 x wat iedereen herkent die altijd knoeit met eten
Sluiten