Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 6 jul 2016

Smiley! Deze therapiehond kan bij iedereen een glimlach op het gezicht toveren

Smiley is een heel speciale hond. Hij is geboren zonder ogen en met dwerggoei, maar dat maakt hem niet minder vrolijk. Hij kan zelfs anderen zo dusdanig opvrolijken dat hij als speciale therapiehond wordt gebruikt. En terecht, want Smiley maakt zijn naam helemaal waar.

Deze lieve knakker werd niet zo goed behandeld toen hij klein was, omdat hij zonder ogen is geboren. Daarna belandde hij in een asiel. Toen Smiley twee was, werd hij geadopteerd en nam een lieve vrouw hem in huis.

Joanne, Smiley’s eigenaar, wist dat Smiley een heel speciale hond was en heeft hem toen een gecertificeerde therapie hond laten worden. Nu kan Smiley allemaal andere mensen laten glimlachen die net als hij ook dealen met een afwijking.

Smiley werd lid van St. John Ambulance Therapy Dog program en gaat nu langs gehandicapte kinderen en ouderen die in een tehuis leven, om hen op te vrolijken. Smiley laat zien dat het helemaal niet het einde van de wereld is om een handicap te hebben en dat het leven nog steeds mooi kan zijn.

Smiley is een volledig terechte naam voor deze lieve hond.

LEES OOK: Fantastisch! Met deze app vind jij jouw perfecte leenhond

Reageer op artikel:
Smiley! Deze therapiehond kan bij iedereen een glimlach op het gezicht toveren
Sluiten