Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 27 mrt 2017

Als je vaak ‘s nachts moet plassen dan is dit jouw oplossing

Zó vervelend, lig je eindelijk te slapen, is je blaas weer vol. Je verlaat je warme bedje naar de koude badkamer om te plassen. En daarna lig je wakker. Irritantie ten top. Maar geen paniek, er is nu bewezen hoe dit te voorkomen is.

Eet minder zout

Onderzoekers aan de universiteit van Nagasaki deden onderzoek naar het beruchte nachtplassen en kwamen erachter dat een lagere zoutinname ervoor zorgt dat je minder vaak moet plassen. Een oplossing voor jou kan daarom zijn om je dieet aan te passen en te zorgen voor minder zout in je eten.

De onderzoekers volgden drie maanden een groep patiënten die veel zout binnen kregen en ook slaapproblemen hadden. Toen zij minder zout gingen eten, daalde het aantal nachtelijke tripjes naar het toilet. Van gemiddeld twee keer per nacht naar de wc, werd dat gemiddeld één keer.

Doei chips

Nocturia, zoals dit probleem wordt genoemd, valt niet altijd te vermijden. Naarmate je ouder wordt zul je steeds vaker ‘s nachts je bed uit moeten om een plasje te maken.

Verder onderzoek is nog nodig, maar deze resultaten laten wel zien dat een aanpassing van het dieet waarschijnlijk voor veel mensen een oplossing kan zijn. Laat die chips maar staan dus.

LEES OOK: Toch vaker plassen tijdens het stappen, want dit gebeurt er als je je plas te lang ophoudt

Reageer op artikel:
Als je vaak ‘s nachts moet plassen dan is dit jouw oplossing
Sluiten