Bewezen! Snacken is zo slecht nog niet

Misschien heel herkenbaar, het is 15.00 uur 's middags en je voelt je maag knorren.  Een lekker zoutje of een stukje chocolade, het kan allemaal toch geen kwaad? Toch zeurt dat stemmetje in je hoofd, doe het niet, doe het niet... Maar, goed nieuws, snacken is helemaal zo erg nog niet.

De drang om te snacken kan komen door verschillende factoren. Het kan zijn dat je niet genoeg slaapt, stress hebt op je werk of dat het privé niet helemaal lekker gaat. Of, je hebt gewoon echt trek.

Waar komt de drang om te snacken nou eigenlijk vandaan?

Voedingscoach Theresa Kinsella zegt: ‘Veel mensen hebben trek in de namiddag. Je komt in een soort dip omdat je al lunch hebt gehad, maar nog niet je avondeten. De behoefte om te snacken is dan heel aanlokkelijk omdat je het gevoel hebt weer even opgeladen te zijn.’

Het is heel normaal om de behoefte te hebben om te snacken. De associatie dat snacken slecht is, is niet terecht. Zo zegt Kinsella: ‘Het heeft geen zin om het snack gevoel te negeren en zelfs over te slaan, omdat je zo juist teveel gaat eten bij je volgende maaltijd. Als je heel actief bent en jong, heb je meer dan drie maaltijden per dag nodig. Het is goed om tussendoor te snacken zodat je goed je maaltijden balanceert.’

Trek of troost?

De need om te snacken komt door je lifestyle of omdat je gewoon echt honger hebt. Het kan ook zo zijn dat je even een rot moment hebt op je werk of privé, waardoor je meer de behoefte hebt om te snacken. Geef er dan ook aan toe. Als je aan niks anders meer kan denken dan die heerlijke Tony Chocolonely die in je bureau la verstopt ligt, neem dan lekker een stukje. En geniet met volle teugen.

Reageer op artikel:
Bewezen! Snacken is zo slecht nog niet
Sluiten