Dit zijn de sneaker trends van 2018 die hier zijn om te blijven

Sneakers, instappers, trainers, hoe je ze ook wil noemen, deze kekke schoenen gaan nergens heen. We weten dat trends komen en gaan. Tuurlijk willen wij, en jullie vast ook, er allemaal trendy uitzien. Ook wat betreft schoeisel. Dus daarom presenteren wij vijf trends in sneaker-wereld die helemaal hot zijn.

Sneaker trends 2018

Net zoals alle trends in de modeindustrie, veranderen trends op gebied van schoenen ook continu. Waar sneakers vroeger alleen geaccepteerd waren in de sportschool (saai), zijn sneakers nu overal te zien. Of je nu naar kantoor gaan, uitgaat, of inderdaad gaat sporten, sneakers zijn een basisonderdeel van zo ongeveer iedereens kledingkast. Als vrouw zijnde, is het tegenwoordig juist leuk om sneakers te dragen.

Maar voor welke sneakers moeten wij onze pinpas trekken? Sneakers zijn helaas niet vaak voor drie tientjes te koop, dus het is key om te weten wat nu wel en niet hip is. Helaas hebben wij ook geen glazen bol waar we in kunnen kijken, maar gelukkig is het internet daar om ons te helpen. De volgende sneakers zijn helemaal in én gaan voorlopig nergens geen.

1. Zachte tonen en overdreven zolen

De look van de witte sneaker blijft in 2018 totaal relevant. De witte sneakers krijgen een extraatje door een overdreven, dikke zool waardoor je een groot silhouet creëert. Een palet van wittinten, pastelkleuren en metallics voor een hele moderne uitstraling. De details zijn vaak wel subtiel, zodat de schoen niet enorm in your face is.

NIKE EUR 130

pony girl. outsider. @djclarkkent

A post shared by Aleali (uh•lay•lee) (@alealimay) on

2. Het gaat om de look, niet de functie

Tegenwoordig koopt het grootste deel van de mensen sneakers vanwege de look en niet voor de functie. Het ontwerp moet dichtbij de klassieke sneaker blijven liggen, maar wel invloeden uit trends meenemen. Sneakers kunnen tegenwoordig bijvoorbeeld wel van suede gemaakt zijn, maar moet wel herkend worden als sneaker.

NIKE EUR 130” rel=”noopener” target=”_blank”>JD Sport EUR 180

@yarashahidi in Off-White™ c/o @Converse “1970” Chuck Taylors

A post shared by Off-White™ (@off____white) on

3. De jaren ’90 blijft

Ook de invloeden uit de jaren ’90 gaat voorlopig nergens heen. Het was vrolijk, had robuuste silhouetten, neon kleuren en speelse looks. De sneakers uit de jaren ’90 waren gewoonweg gezellig.

Zalando EUR 84,95

London LFWM . . . . . . . . . #lfwm #lfwmss18 #lfwm #mensfashion #mensstyle #menswears #pauseonline #filasneakers

A post shared by @ fashion_dddigital on

4. De lelijke sneaker

De lelijke sneaker is een relatief nieuw concept binnen sneaker trends. De opa-schoen, zoals deze ook wel wordt genoemd, is een schoen die zó lelijk is, dat ‘ie tof is. Ook geïnspireerd door de jaren ’90 en ’00, zitten deze sneakers vol nostalgie. Grote merken zoals Balenciaga en Gucci hebben deze trend al een paar maanden geleden omarmd, maar de lelijke sneaker gaat helemaal nergens heen. Het wordt alleen maar lelijker, en dus leuker.

De Bijenkorf EUR 595

Streetstyle – Triple S Balenciaga💥 • • #bribe #bribesneakers #streetstyle #fashion #ootd #balenciaga #balenciagasneakers #balenciagatriples #triples #sneakers #sneakeraddict #sneakerart #sneakercommunity #sneakerstreetstyle

A post shared by B r i b e Sneakers (@bribesneakers) on

5. Vrouwelijke invloeden

Binnen de sneakerwereld worden vrouwelijke invloeden steeds belangrijker. Sneakers zijn allang niet meer mannelijk en vrouwelijke klanten worden de focus van veel grote merken op de lange termijn. De sneaker gemeenschap wordt steeds vrouwelijker. Hierdoor worden ontwerpen beïnvloed en komen er meer unisex modellen. Dus, ben je wel echt een meisje-meisje, maar wil je wel meegaan met de trends, dan zijn de vrouwelijke sneakers helemaal voor jou gemaakt.

PUMA EUR 80

Pink is still a thing tho 🐷 | #girlonkicks #hypebae #baesmentapproved #imwearingri ph. @isabellafotografie

A post shared by Sanne Poeze • GirlonKicks.com (@girlonkicks) on

WhoWhatWear

Reageer op artikel:
Dit zijn de sneaker trends van 2018 die hier zijn om te blijven
Sluiten