Renée
Renée Life 6 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Succesvol afvallen? Deze truc kost 10 minuten van je dag en is onwijs effectief

Genieten van het leven is iets waar jij en je vriendinnen vast intens gelukkig van worden. Met een zonnebril op je neus en een glas wijn in je hand op het terras zitten is heerlijk. Tegelijkertijd is het misschien ook je doel om gezond door het leven te gaan. Hoe vind je de balans? Dankzij deze tip kun je zelfs snel afvallen op een gezonde manier.

Kanttekening: we hebben moeite met het begrip ‘snel afvallen’. We willen iedereen aansporen om een gezonde relatie te hebben met eten en beweging.

We geloven niet in maaltijden overslaan, zoveel sporten dat je lichaam het eigenlijk niet aan kan en crashdiëten. Wel willen we degenen die op zoek zijn naar tips helpen om op een gezonde manier gezonde doelen te bereiken.

Snel afvallen op een gezonde manier door een eetdagboek bij te houden

Afvallen draait meer om gezond eten en voldoende beweging en onderzoek toont dat (weer) aan. Onze collega’s van Manners legden het uit.

Uit Amerikaans onderzoek van Kaiser Permanente’s Center for Health Research blijkt dat bijhouden wat je eet één van de belangrijkste dingen is om consistent te zijn in gewichtsverlies. De groep mensen die aan het onderzoek meewerkten moesten afvallen om de kans op gezondheidsproblemen te verkleinen.

De mensen die iedere dag netjes bijhielden wat ze aten verloren dubbel zoveel gewicht dan de mensen die geen eetdagboek bijhielden. Onderzoeker Jack Hollis: ‘Hoe meer eetdagboeken mensen bijhielden, hoe meer gewicht zij verloren. (…) Het lijkt erop dat mensen minder calorieën tot zich nemen door simpelweg op te schrijven wat ze eten.’

Het artikel gaat hieronder verder.

Waarom carpaccio perfect in je dieet past als je wil afvallen

Hoe kun je het toepassen op je eigen leven?

Als je voor jezelf een eetdagboek wil bijhouden is het een heel goed idee om advies te vragen aan iemand die er verstand van heeft. Zo hebben veel sportscholen geschoolde mensen in dienst die voor jou een persoonlijk eetplan kunnen maken.

Het is namelijk heel eenvoudig om online het eetplan van andere mensen te vinden, maar die zijn niet op jouw behoeftes afgestemd. Door een professional te vragen krijg je een gepersonaliseerd plan en is het makkelijker om je doelen te bereiken.

Afvallen zonder de deur uit te gaan? Met deze klusjes verbrand je minimaal 100 calorieën

Reageer op artikel:
Succesvol afvallen? Deze truc kost 10 minuten van je dag en is onwijs effectief
Sluiten