Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Gezondheid 29 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Meiden die snel huilen hebben deze 5 geweldige kwaliteiten dus schaam je niet

Je hoeft maar de zielige scene in The Lion King te zien en de tranen rollen over je wangen. Of wat dacht je van die keer dat je lover iets liefs voor je deed? Huilen geblazen. Maar meid het blijkt dat jij geweldige kwaliteiten hebt dus laat nu maar een traan van geluk.

Soms voel je je een beetje gênant dat jij altijd degene bent die in tranen uitbarst. En je vraagt jezelf af waar je het nou eigenlijk goed voor is in je leven.

Mensen die snel huilen hebben geweldige kwaliteiten

Je verwacht het misschien niet, maar al die tranen op ongewone momenten zijn niet voor niets. Het zegt namelijk een hele hoop over jou als persoon. Lees mee en laat gerust een traan van geluk.

1. Je hebt een lage stress-score

Ze zeggen niet voor niets: “huil maar even, dat lucht op.” Huilen is namelijk een perfecte manier om stress letterlijk en figuurlijk de vrije (water)val te laten. Doordat jij jezelf de ruimte geeft om te huilen ruim je stress en negativiteit op. En minder stress zorgt weer voor geweldige gezondheidsvoordelen. Zo heb je minder kans op hart- en vaatziektes en diabetes.

2. Je durft kwetsbaar over te komen

In de huidige maatschappij willen we vooral laten zien hoe goed het wel niet gaat met ons. Op social media zie je alleen maar geweldige levens (ugh!) en iedereen heeft een geweldige baan en relatie. Maar jij hebt schijt aan dit neppe perfecte plaatje. Jij bent niet bang om je kwetsbare kant te laten zien en dit maakt je een mooi mens.

3. Makkelijk huilen is een teken van een hoge emotionele intelligentie

Je emotionele intelligentie, beter bekend als EQ staat in verband met of jij wél of niet je tranen laat gaan. Mensen die durven te huilen staan beter in contact met hun gevoelens en reageren er beter op. Jij bent je enorm bewust van jezelf en van je gevoelens. Het is misschien soms confronterend maar het is ook een teken van een hoge emotionele intelligentie.

4. Jouw vriendschappen gaan diep en hebben betekenis

Dit wist je natuurlijk al maar melden het je toch nog even: jij bent een top vriendin. Vriendschap gaat eigenlijk veelal over emoties. In goede vriendschap deel je namelijk lief én leed. Doordat jij makkelijker huilt zullen vrienden en vriendinnen zich sneller veilig voelen bij jou. Ook stellen ze zich vaker open. Dit zorgt er dan ook weer voor dat je diepe en betekenisvolle vriendschappen hebt.

5. Jij maakt het taboe ‘huilen’ bespreekbaar

Huilen wordt helaas vaak nog gezien als zwakte. Terwijl het simpelweg bij het leven hoort. En dat weet jij als geen ander. Beter gezegd: jij hebt geen keus want die tranen komen toch wel. Jij laat mensen zien dat huilen nét zo gewoon is als lachen. Oeps, huil jij net zo vaak als je lacht?

Meer over winnen in het leven:

Timesofindia.indiatimes.com

Reageer op artikel:
Meiden die snel huilen hebben deze 5 geweldige kwaliteiten dus schaam je niet
Sluiten