Snel last van vet haar? Met deze tips hou jij je lokken in topconditie

Sommige dames kampen met een aanleg voor vet haar. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar vooral belangrijk: hoe kom je er vanaf? Zo los je snel een vette coupe op en voorkom je dat je haar sneller vet wordt dan nodig:

Tip 1: Borstel of kam je haar niet te vaak. Hiermee verspreid je namelijk al het huidvet op je hoofd door je haren. Ook zorgt het er meteen voor dat de talgklieren op je hoofd worden gestimuleerd wat de boel alleen nog maar vetter maakt. Moet er echt een kam doorheen? Kam dan als het even kan alleen de uiteindes van je haar.

Tip 2: Let op de producten die je gebruikt voor je haar. Gebruik je veel wax om je haar te stijlen? Of een leave-in conditioner? Dan is het natuurlijk niet zo vreemd dat je haar snel vettig wordt. Gebruik de producten die je nodig hebt met mate. Benieuwd hoeveel je precies van elk product moet gebruiken? Check het hier.

Tip 3: Overmatige talgproductie komt vaak van binnen. Daarom is het ook verstandig om eens naar je voedingspatroon te kijken. Heb je een tekort aan vitamine B? Dan zou dat zomaar eens de reden kunnen zijn van je vette haar. Ook voldoende zink inname voorkomt vet haar. Dus pak een extra banaan of handje (ongezoute) nootjes en als je het aandurft eens een lekkere vette haring.

Tip 4: Was je haren minder vaak. Dit is een punt waar veel mensen de fout mee ingaan. Je haren wassen staat toch gelijk aan schone haren? Dat klopt, maar je haren worden er vervolgens wel veel sneller vet van. Ook wassen stimuleert de talgklieren en doordat jij iedere keer de natuurlijke productie weg wast gaan de klieren overuren draaien. Twee keer in de week is voor de meeste dames meer dan genoeg.

Tip 5: Verschoon je kussensloop. Er blijven al snel bacteriën achter op je sloop die ’s nachts weer worden opgenomen door je haar. Regelmatig verschonen is dus een must (ook voor je huid).

Tip 6: PANIEK: Het ziet er echt niet meer uit en je moet nu de deur uit? Je kunt een aantal dingen doen. Koop een droogshampoo of talkpoeder. Deze twee producten kunnen je redden op het laatste moment. Producten niet bij de hand? Pak dan aan ruwe handdoek en ros deze even flink door je haren. Is het niet hebben van een droger toch nog ergens goed voor.

Reageer op artikel:
Snel last van vet haar? Met deze tips hou jij je lokken in topconditie
Sluiten