Met deze tips ben je binnen no time van een verkoudheid af

De winter is nog meer pas begonnen of daar zit je al met rode ogen en een snotneus. Geen stress, wanneer je deze tips aanhoudt kom je er sneller vanaf.

Volg deze tips op en je bent sneller van je verkoudheid af.

Drink genoeg

Tijdens de verkoudheid is het ontzettend belangrijk dat je goed drinkt. Je lichaam werkt harder waardoor het van groot belang is dat je je lichaam hierbij helpt. Het beste is om zoveel mogelijk water en lichte thee te drinken. Laat koffie, zwarte thee en alcohol ook vooral staan.

Probeer ook eens verse gember in je hete water te doen met een beetje honing. Gember werd vroeger al gebruikt als natuurlijk geneesmiddel en ook nu doet het nog steeds z’n werk.

Eet niet te zwaar

Wanneer je je niet lekker voelt is het belangrijk dat je je lichaam zoveel mogelijk rust geeft. Eet daarom licht verteerbaar eten zodat je darmen niet ontzettend aan het werk hoeven te gaan. Kies bijvoorbeeld voor een soepje en als ontbijt voor yoghurt. Ga even niet aan de haal met stamppotten of met pasta, hier is je lichaam op dit moment even niet klaar voor. Gun je lichaam de rust.

Frisse lucht

Zorg ervoor dat je genoeg schone frisse lucht binnenkrijgt. Waarschijnlijk wil je liever de hele dag op de bank hangen met de verwarming op standje woestijn, maar dwing jezelf toch om naar buiten te gaan. Ga geen eindeloze strandwandelingen maken, maar wandel een blokje om. Zorg er in ieder geval voor dat je je ramen op een kiertje zet. Je hebt namelijk al veel bacteriën in huis, waardoor het belangrijk is dat die er ook uit kunnen. Daarnaast is het voor jezelf prettig als je wat frisse lucht binnenkrijgt.

Vitamine C

Vitamine C helpt je verkoudheid te verminderen. Zorg daarom dat je tijdens je verkoudheid zoveel mogelijk vitamines tot je neemt. Citrusvruchten als citroen, sinaasappels en kumquats zijn een goede bron van vitamine C, maar denk ook aan groente zoals paprika, chilipepers, broccoli, spruitjes, bloemkool, boerenkool, spinazie en zoete aardappel.

Stomen

Ach, wat kan het toch vervelend zijn wanneer je neus potdicht zit. Maar wanneer je gaat stomen zal alles sneller loskomen. Ga boven een pan met heet water hangen met een handdoek over je hoofd en inhaleer de stoom goed via je neus. De warmte zorgt ervoor dat het slijm oplost, zodat je hoofdpijn verdwijnt en je beter kunt ademen. Je hebt ook speciale stoombakjes en je kunt eventueel ook nog druppels erin gooien die je slijm extra aanpakken.

Met deze tips ben je er hopelijk snel vanaf. Beterschap!

LEES OOK: Verkouden? Dit eten en drinken geeft je immuunsysteem een enorme boost

Reageer op artikel:
Met deze tips ben je binnen no time van een verkoudheid af
Sluiten