Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 4 sep 2016

Snik, bij deze tv-programma’s pinken we allemaal een traantje weg

Liever geven we het allemaal niet toe dan we een traantje weg pinken bij sommige tv-programma's. Maar vanaf nu hoef je dat nooit meer 'stiekem' te doen. We houden het namelijk allemaal niet droog bij deze ultieme tranentrekkers. En geloof ons, dat maak je alleen maar een sterker mens:

Undercover Boss/Miljonair

Grote bazen van bedrijven gaan undercover in hun eigen bedrijf om te kijken hoe het er aan toe gaat in hun eigen bedrijf. Niet alleen om te kijken waar de problemen liggen bij werknemers, maar ook om een keer op ´gelijke voet´ te staan met één van de vele werknemers.

Aan het einde van uitzending wordt uiteraard duidelijk dat de werknemer al die tijd met de Big Boss heeft samengewerkt. Niet alleen wordt mooi in beeld gebracht dat elk mens gelijk is, maar krijgt de werknemer (die het vaak niet zo breed heeft), een gift van de baas. Dankbaarheid en zó aandoenlijk.

All You Need Is Love

Het maakt niet uit of je het één keer kijkt of elke week trouw voor de buis zit, het brengt je altijd weer aan het huilen. De ontroerende verhalen van families die elkaar al dertig jaar niet hebben gezien, een oma die haar eigen kleinkind nog nooit heeft ontmoet of grenzeloze liefde.

Met hoogtepunt moment suprême waarbij de familie uit de bus sprint en elkaar in de armen sluit. Huilen, huilen, huilen. En wat weet Robbert het ook élke keer weer zo heerlijk menselijk te brengen.

Break Free

Een programma over jonge mensen die de wijde wereld intrekken en op avontuur gaan, maar wat een dodelijk einde kreeg. Break Free reconstrueert op mooie wijze de reis die hij of zij heeft gemaakt. Met de familieleden gaat Chris Zegers terug naar de plek waar het allemaal gebeurde en maken zij nog een keer de reis die voor hun kind(eren) afliep met de dood.

Beste singer-songwriter

Muziek roept bij veel mensen meer emoties op dan wat dan ook. In dit programma krijgen zelf geschreven liedjes een podium. Maaike Ouboter met haar zelfgeschreven nummer ´Dat ik je mis´ zette heel het land op zijn kop. Zelfs het koninklijk huis nodigde haarr uit bij de uitvaart van prins Friso. En velen wisten daarna ook ons te ontroeren. Man o man, tranen.

DNA onbekend

Iemand zoekt al jaren naar zijn of haar biologische vader en moeder en heeft alle teleurstellingen al gehad die je je kunt bedenken. En op het moment dat uit de beroemde envelop komt dat de man naast hem of haar écht familie blijkt te zijn lijkt heel Nederland gelukkig te zijn voor deze onbekende.

En we vragen ons áltijd af hoe het daarna verloopt maar ach, we gaan er uiteraard vanuit dat ze een geweldige band opbouwen.

Over mijn lijk

Valerio Zeno is de perfecte presentator om dit programma waarin vijf ongeneeslijke zieke mensen worden gevolgd. Hij brengt namelijk luchtigheid en humor in de meest tragische periode van hun leven. Nog nooit kwam de dood zo dichtbij en wordt het zo eerlijk verteld. Het enige wat wij kunnen doen is huilend toekijken en dankbaar zijn dat wij níet ziek zijn. Reality check ten top.

<3> Help, mijn man is Klusser!

John Williams neemt ons mee naar huizen waarvan we allemaal met open mond toekijken. Betreurde vrouwen die op het punt staan om hun man te verlaten, de man die in opstand komt van deze ´stiekeme actie´ en John die de twee samen probeert te houden.

En dan, het moment waarin vrouw en kinderen in haar verbouwde en eindelijk leefbare huis stapt… Zó ontroerend om te zien dat iemand blij kan zijn met een huis wat simpelweg veilig en gezellig is. En John, wat zijn we hem dankbaar voor zijn empathische blikken in de camera.

Huil maar heerlijk door, je bent namelijk emotioneel sterker en wel híerom:
Bewezen: Als je huilt tijdens een film ben je emotioneel sterk

Reageer op artikel:
Snik, bij deze tv-programma’s pinken we allemaal een traantje weg
Sluiten