Snoep er een aantal jaren af met de volgende make-up trucjes

We weten allemaal wat voor wereld van verschil make-up soms kan maken. En nu kunnen we dus blijkbaar ook wat jaren eraf snoepen mét make-up en zónder plastische chirurgie. Wij zeggen, kom maar door:

1. Geef je wenkbrauwen een lift.

Hoge, volle wenkbrauwen helpen je aanzienlijk als je behoefte hebt aan een jonge toet. Gebruik een wenkbrauwpotlood of poeder in één tint lichter dan je haarkleur. Zorg voor een strakke lijn boven je wenkbrauwen en kleur de rest in (niet té heftig, vooral de gaten waar minder haartjes zitten).

2. Camoufleer kraaienpootjes.

Probeer ze niet te heftig te coveren, maar op te lichten met een concealer. Er lagen foundation overheen smeren maakt de lijntjes alleen maar duidelijker zichtbaar. Door het gebied juist meer licht te geven vallen de lijntjes minder op. Een dun laagje concealer (na een primer!) is daarom het meest effectief.

3. Verminder andere lijntjes.

Als we dan toch bezig zijn met het minder opvallend maken van lijntjes, dan is deze tip ook een aanrader. Worden de lijntjes van je neus naar je mond ook steeds zichtbaarder? Zet dan de schaduw (net onder de rimpel) aan met concealer, maar niet de rimpeltjes zelf. Photoshop op dagelijkse basis, thank us later.

4. Pep je mond op

De huid rondom je mond verklapt vaak veel te veel over je leeftijd. Om dit effect te verminderen, breng je een klein beetje highlighter aan op de uiteindes van je mond en een stipje concealer net onder de buitenste randen van je onderlip om zo schaduwen minder zichtbaar te maken.

5. Weg met die onderkin

Last van een dubbele kin door al die Sintlekkernijen? Breng een laagje foundation aan in een tint lichter dan je huidskleur op de betreffende kin, óf breng een bronzer aan onder je kin, maar dan twee tinten donkerder.

Reageer op artikel:
Snoep er een aantal jaren af met de volgende make-up trucjes
Sluiten