Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 20 mrt 2015

12 x wat je zéker zult begrijpen als je een snoozer bent

Snooze, is dat dé ultieme knop op de wekker? Er zijn veel mensen die héél graag minimaal drie keer snoozen. Zonder snooze hebben ze geen ochtend, is er geen leven. Ben jij ook een snoozer? Dan zijn deze 12 dingen ultiem herkenbaar voor jou.

1. Je kan de snooze knop nooit vinden

Eerst gaat je hand ‘ergens naar rechts’ omdat je vaag schijnt te weten dat je wekker zich ongeveer dat moet bevinden. Je probeert met man en macht die wekker te vinden, de drukken op te knop, of te sliden op je telefoon en dat duurt best wel even. En dat geluid zaagt maar door. AARGH.

2. Als je ‘m heb gevonden druk je er ontzettend hard op

Ga UIT, UIT, UIT. Ellendig ding. Dat geluid is nu nog harder geworden en je wordt er nu al ontzettend chagarijnig van. Als je de knop eindelijk hebt gevonden druk je daar zó hard op dat je stiekem hoopt dat je wekker het nooit meer zal doen.

3. Je hebt geleerd om te snoozen in je slaap

Ja, jij drukt iedere ochtend vijf keer op die snooze knop. Je lichaam en je gehoor is redelijk gewend aan dit ritme. Het gevolg? Je slaapt gewoon door en hebt na vijf keer snoozen niet eens door dat het al de vijfde keer was. Weer te laat komen is eigenlijk geen optie meer..

4. Tussen snooze twee en drie fantaseer je over het zijn van een ‘ochtendpersoon’

Wat zou dát fijn zijn zeg, nooit meer moeite met opstaan. Waar kunnen we tekenen? Je zou willen dat bij de eerste wekker je ogen gewoon open gingen, je kan genieten van de ochtend, zin hebt om eruit te gaan. Maar helaas, dat is niet de realiteit.

5. Maar je realiseert je al snel dat jij er niks aan kunt doen

Je bent geboren als een avondmens. Je kunt er gewoon he-le-maal niets aan doen.. ZZZZ

6. Alleen die haast iedere dag

Iedere dag weer opnieuw haast omdat je net iets té lang in bed bent blijven liggen. Oeps. En iedere dag lijk je ook wel een minuutje langer in bed te blijven liggen, en heb je een minuut minder om je ochtendritueel te doen.

7. Je neemt je iedere voor het anders te doen

Echt waar, morgen ga ik er direct uit als de wekker gaat. Geen snooze, gewoon opstaan. Ik kan het écht. Op tijd eruit, wat rustiger aan doen ’s ochtends, genieten van het ochtendzonnetje.

8. Maar de volgende ochtend is alles nog net zo als alle andere ochtenden

Snooze, snooze, snooze. Kijk, het is heus niet dat je er niks aan wil doen, je lichaam kán gewoon niet anders dan snoozen en wachten tot het iets meer ontwaakt. Ja, dat is het. Je kunt er gewoon niets aan doen omdat je lichaam niet meewerkt.

9. Je slaapt ook zo ontzettend vast in je snooze-slaapjes

Echt ongelooflijk. Het zijn de állerlekkerste slaapjes ooit.

10. Er komt een punt dat je beseft dat je eruit moet

Alleen komt dat besef altijd véél en véél te laat. Als je eigenlijk al buiten had moeten staan naast je fiets om de tram te pakken. Of in het bushokje had moeten zitten wachten op de bus. Of op het perron had moeten staan, of in je auto had moeten zitten. Dat besef.

11. Het wordt tijd dat je nog iets anders begint te beseffen

Dit wordt een struggle voor de rest van je leven, het zal nooit veranderen. Troost je, je bent niet alleen.

12. De lijst van alarmen om de vijf minuten zal alleen maar langer worden

Wat zou het maximaal aantal wekkers zijn dat een telefoon aankan? Mocht iemand het antwoord weten, laat het ons weten.

Reageer op artikel:
12 x wat je zéker zult begrijpen als je een snoozer bent
Sluiten