Dingen die je kan doen als je bang bent dat je een SOA hebt

Van onder andere onbeschermde seks kun je een SOA krijgen en er is niks zo vervelend als dat. Als jij denkt dat je een SOA hebt opgelopen is het belangrijk dat je snel actie onderneemt. Er zijn een aantal dingen die je kunt komt waardoor je er er snel achter komt of je een SOA hebt opgelopen en welke dan precies.

Het hebben van een SOA kan niet alleen tot lichamelijke ongemakken lijden, het kan er zelfs voor zorgen dat je op de lange termijn onvruchtbaar wordt. Alleen al daarom is het ontzettend belangrijk dat je snel actie onderneemt als je denkt dat je een SOA hebt.

1. Ga naar de huisarts

Je huisarts is er om je te helpen bij alle mogelijke problemen en zal deze ook in vertrouwen met je behandelen. Als je een fijne huisarts hebt kun je natuurlijk een afspraak bij hem of haar inplannen. Huisartsen hebben medische kennis van SOA’s en je kunt je daar laten testen op verschillende seksueel overdraagbare aandoeningen en je kunt er ook een hiv-test doen. De huisarts zal direct (of na uitslag van een meerdaags onderzoek) laten weten hoe je de SOA kan bestrijden.

2. Ga naar de GGD

Sommige mensen vinden het spannend om naar hun huisarts te gaan voor problemen aan hun geslachtsdelen en gaan liever naar een wat anoniemere plek. Je kunt dan ook terecht bij de soa-polikliniek van de GGD in jouw gemeente. Je kunt daarvoor een afspraak maken op de website van de GGD.

3. Doe thuis een SOA test

We raden het altijd aan om naar de huisarts of GGD te gaan. Als je dat echt niet wil kun je ook nog zelf een SOA test doen. In de webshop van Soapoli Online kun je verschillende SOA-testen bestellen. De post komt natuurlijk in een envelop waar niks op staat vermeld voor jouw eigen privacy. Je krijgt binnen enkele dagen de uitslag van de test en kunt op de website alles lezen over de verdere stappen die je moet ondernemen als blijkt dat je een SEO hebt.

Meer informatie over SOA’s vind je hier.

Reageer op artikel:
Dingen die je kan doen als je bang bent dat je een SOA hebt
Sluiten