Social media slecht voor je? Hartstikke onzin

Je leest het goed. Alle verhalen over dat we teveel bezig zouden zijn met onze social media waardoor we alles om ons heen zouden missen en het vooral stress zou veroorzaken, lijken onzin te zijn. Onderzoek wijst namelijk ineens wel hele andere dingen uit..

Een nieuwe studie gedaan aan het Pew Research Center liet zien dat het gebruiken van Facebook en Twitter er juist voor kan zorgen dat stress vermindert en dan met name bij ons vrouwen.

Ons stressgehalte dropt met 21% na een aantal updates en foto’s op social media. Verrast? Anders wij wel. De onderzoekers hadden oorspronkelijk verwacht geheel het tegenovergestelde te vinden. Echter bleek dat mensen rustiger werden wanneer ze het gevoel hadden dat ze niets misliepen. Ze wisten wat hun vrienden zoal aan het uitspoken waren en ook vonden de deelnemers het prettig dat ze op die manier goed contact konden onderhouden met hun familie.

Daar kunnen wij ergens ook wel inkomen, waarom zouden we er anders ook zo verslaafd aan zijn. Hoeveel meer excuusjes heb je nog nodig om te Facebooken tijdens je werk? Weg met die stress!

Reageer op artikel:
Social media slecht voor je? Hartstikke onzin
Sluiten