Zo creëer je mooie softe waves in je super steile haar

Wij vrouwen willen altijd het soort haar dat we niet hebben, wanneer we steil haar hebben willen we graag krullen en andersom. Maar laat het maken van langhoudende krullen in steil haar nou een behoorlijke uitdaging zijn. Vaak blijft het niet langer dan een half uurtje zitten. Gelukkig is er een manier om in een handomdraai softe, langhoudende waves te maken. Voila:

Stap 1

Prep je haar met een setting spray, zoals bijvoorbeeld de Tigi Queen For A Day. Deze spray geeft je haar meer volume en body, waardoor het de illusie wekt dat je haar vol en dik is. Vergeet ook niet de spray goed onder de haarwortels te sprayen voor een lift van je haar.

Stap 2

Föhn je haar op een nonchalante manier. Je wil namelijk niet dat je haar pefect glad en zacht is na het föhnen. Buig en draai gedeeltes van je haar tijdens het föhnen om er textuur in te krijgen.

Stap 3.

Omdat je haar van nature steil is zul je de gecreëerde slag van het föhnen wel extra aan moeten zetten met een krultang. Gebruik hiervoor een krulborstel met medium dikte en draai gelijke delen van je haar om de borstel. Zorg dat de krul vooral in het midden van je haar terechtkomt, een hogere krul zakt uit door de zwaartekracht plus het staat minder nonchalant.

Stap 4

Nu komt het belangrijkste gedeelte, het fixeren van de krul. Verdeel je haar in vier delen, twee voor je oor en twee erachter. Draai elk deel losjes weg van je gezicht. Het haar aan de rechterkant draai je rechtsom en het haar aan de linkerkant draai je linksom. Hierna zet je je haar losjes vast met een clip. Laat dit twintig minuutjes zo zitten, om ervoor te zorgen dat de krul in je haar blijft zitten. Gebruik de tijd om lekker je make-up te doen. Na de twintig minuten kun je je haar losmaken en zul je verrast zijn door de mooie softe waves die je gezicht omlijsten. Fixeer de krul met haarlak en je hebt de hele dag plezier van je krullen.

Reageer op artikel:
Zo creëer je mooie softe waves in je super steile haar
Sluiten