Is jouw sokkenlade een rommeltje? Dan ben jij een heel geordend persoon en dit is waarom

Moet jij iedere ochtend lang zoeken voordat je twee dezelfde sokken vindt? Of draag je uit overmaat van ramp weleens twee verschillende sokken? Je bent niet de enige en eigenlijk zegt dit iets heel goeds over je persoonlijkheid, namelijk dat je erg geordend bent en oog hebt voor detail.

Het klinkt gek, maar toch is het waar. De meest opgeruimde en geordende meiden hebben de meest rommelige sokkenlades en wij leggen je uit hoe dat komt.

Waarom je een geordend persoon bent als je sokkenlade een zooitje is

Hoe het tegenstrijdig ook klinkt, georganiseerde mensen hebben ook chaotisch punt en meestal is dit de sokkenlade. Je besteedt je tijd en aandacht liever aan iets belangrijkers en efficiënters dan het opruimen en bij elkaar zoeken van je sokken. Hierdoor heb jij alles prima op een rijtje, behalve die verdomde sokken. Maar goed, omdat jij oog voor detail hebt, heb jij die twee identieke sokken in de berg zo gevonden. Dat is dan weer een geluk bij een ongeluk.

Volgens Dr. Helen Fisher zijn deze meiden zo druk bezig met het organiseren van de rest van hun leven, dat de sokkenlade er vaak bij inschiet. “Hoe iemands sokkenlade eruitziet zegt veel over de persoonlijkheid van die persoon. Ik heb gemerkt dat het type dat doorgaans erg orderlijk, conventioneel en gedetailleerd is, de rommeligste sokkenlade heeft.”

Neem die sokkenchaos dus maar voor lief, want de rest van je leven is spik en span, en dat is goud waard.

Lees ook: Ben jij een snelle eter? Dan ben jij enorm ambitieus en gedreven

Your Tango

Reageer op artikel:
Is jouw sokkenlade een rommeltje? Dan ben jij een heel geordend persoon en dit is waarom
Sluiten