Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty en Style 11 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

6 tips om dé perfecte outfit voor je sollicitatiegesprek te creëren

We zullen er allemaal wel eens aan moeten geloven: een sollicitatiegesprek. Waar je ook gaat werken, de eerste indruk is ontzettend belangrijk. Minstens zo belangrijk is de outfit die je draagt. Dat zegt namelijk heel veel over je en wij helpen je op weg als je dat lastig vindt.

Er zijn een aantal don’ts die je goed moet onthouden zodat je geen grote fout begaat tijdens je sollicitatiegesprek. Dat kan je namelijk letterlijk je baan kosten. Als je deze zes tips opvolgt komt het hoe dan ook wel goed met dat gesprek.

1. Bestudeer het bedrijf

Doe onderzoek naar het bedrijf waar je gaat solliciteren. Zit het kantoor op de Zuidas of hangt er juist een relaxte sfeer en zoeken ze creatief talent? Pas als je dat (zo goed als kan) weet kun je er je outfit op afstemmen.

2. Beter overdressed dan underdressed

Onthoud dat je altijd beter té gestyled kan verschijnen dan te slordig of onverzorgd. Als je er niet netjes genoeg uitziet op een plek waar ze dat wel van je verwachten sta je namelijk direct één nul achter. Als je er op en top gestyled uitziet straalt dat in ieder geval uit dat je je best hebt gedaan. Je kan later altijd nog kiezen voor een meer casual look.

3. Bedenk goed welke kleur je draagt

Wees heel kritisch als het gaat om de kleuren die je draagt. Kleur zegt namelijk meer dan je denkt dus zoek vooral uit welke eigenschappen er bij welke kleuren horen. Rood straalt bijvoorbeeld zelfverzekerdheid uit, maar is ook de kleur van gevaar en agressie (iets wat je niet wilt uitstralen als kleuterjuf).

Bij formele gelegenheden worden vaak kleuren met wit of blauwtinten gedragen. Ga jij echter solliciteren bij een job waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat? Kies dan voor zachte donkergroene kleuren (die worden geassocieerd met energie en het milieu).

4. Draag een chique stof

Sommige stoffen zien er duur uit andere goedkoop. Ook niet onbelangrijk is dat je bij de ene stof veel sneller zweetplekken ziet dan bij de andere stof. Zeker op een sollicitatiegesprek kun je last hebben van (angst)zweet en dat wil je natuurlijk liever niet kunnen zien.

5. Het gaat om de hele outfit

Vergeet niet om je outfit van top tot teen te stylen. Het gaat namelijk niet alleen om je kleren maar ook de accessoires. Draag een paar nette schoenen en overdrijf niet met je sieraden. Keep it simple and classy. En oh ja, vergeet ook je tas niet.

6. Kleding mag niet afleiden

Belangrijk: je kleding mag niet afleiden van jou (en het verhaal dat je vertelt). Wees dus niet te extravert en apart. Je wilt natuurlijk niet dat het jou als persoon overschaduwt.

Reageer op artikel:
6 tips om dé perfecte outfit voor je sollicitatiegesprek te creëren
Sluiten