Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 2 december 2017

Dit zijn 8 soorten vriendinnen die iedere vrouw nodig heeft in haar leven

Waar zouden we zijn zonder onze lieve vriendinnen om ons heen? Precies, helemaal nergens. En daarom is het maar goed dat we er een paar fijne dinnies in ons leven hebben. En volgens de wetenschap zijn er verschillende soorten die ons zelfs een heuse gezondheidsboost geven. Welke heb jij?

Als we gestrest zijn of juist heel blij zijn, is het altijd fijn om dit tegen iemand te vertellen. En vertellen wat er op je hart ligt, heeft een positief effect op je lichaam en geest. Omring je daarom door vriendinnen die waar je echt op kunt rekenen en die altijd voor je klaar staan. Misschien zijn het wel één van deze vriendinnen.

1. Je vriendinnetje van de basisschool

Zij weet alles van jou en jij weet alles van haar. Jullie zijn al zo lang vriendinnen dat jullie samen ook ontzettend veel leuke herinneringen delen. Bovendien herinnert deze vriendin jou eraan dat je nog steeds die persoon bent die je altijd bent geweest. Anders waren jullie nu misschien wel geen vriendinnen meer.

2. Je nieuwe vriendinnetje

Als je een nieuwe uitdaging op het gebied van werk aangaat of juist begint met een studie, kom je altijd terecht in een hele andere omgeving. De vriendinnen die je daar maakt zorgen ervoor dat je in een heel ander netwerk komt. En dat netwerk kan je zomaar eens verder helpen op verschillende gebieden.

3. Het vriendinnetje waar je altijd mee gaat sporten

Eerlijk is eerlijk; als je alleen naar de sportschool gaat, ga je misschien niet zo vaak als dat je graag wil. Maar als er een vriendin met je meegaat, dan zeg je al sneller af en heb je een stok achter de deur. En dat vriendinnetje zorgt ervoor dat je een gezonde levensstijl kunt behouden.

4. Een vriendin die een paar jaartjes ouder is

Deze vriendin heeft verschillende dingen al meegemaakt en weet soms precies wat je het beste kunt doen. Advies winnen kun je dan ook vaak bij haar doen. Op welk gebied dat ook mag zijn. En je moeder, zij behoort ook tot deze categorie.

5. Een vriendin die een paar jaartjes jonger is

De wetenschap heeft uitgewezen dat je je goed voelt als je iets kunt overdragen op anderen. Dat je iemand kunt leren hoe je iets kookt of hoe je iets aanpakt. En hoe kun je dit nu beter doen dan bij een vriendin die enkele jaren jonger is. Maar ook van een jonger iemand kun je juist weer nieuwe dingen leren.

6. Een vriendin op je werk

Het is belangrijker dan je misschien denkt om iemand op je werk te hebben waar je het goed mee kunt vinden. Als je met niemand kunt connecten, zou het kunnen dat je je eerder een beetje down gaat voelen. En daar schiet je natuurlijk niks mee op. Koester dan ook vooral die ene leuke vriendin op je werk.

7. Het vriendinnetje waar je altijd mee op stap gaat

In een gezonde levensstijl hoort ook plezier maken. En hoe kan dat nu beter dan een avondje helemaal losgaan met je beste stapmaatje? Misschien is je lever er niet zo heel blij mee, maar een beetje ontspanning zo nu en dan kan echt geen kwaad.

En zo zijn er vast nog veel meer vriendinnen in je leven die onmisbaar zijn in je leven. Wat ze ook voor je betekenen, koester jullie vriendschap en vertel ze eens hoe blij je met hun bent. Dat vinden ze ongetwijfeld leuk om te horen.

En dat laatste schijnt nog niet eens zo slecht te zijn: Drink je graag drankjes met je vriendinnen? Dat maakt jullie vriendschap nóg hechter

Reageer op artikel:
Dit zijn 8 soorten vriendinnen die iedere vrouw nodig heeft in haar leven
Sluiten