Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Gezondheid 25 okt 2020

Spa day at home: 6 tips voor een ontspannen coronaproof dagje thuis

In deze stressvolle en onvoorspelbare tijd waarin je niet veel kunt uitvoeren, is het hoog tijd om te ontspannen. Wat dacht je van een spa day at home? Dat klikt toch heerlijk. Je hebt er maar heel weinig nodig voor een ontspannen coronaproof dagje thuis. Met deze 6 tips realiseer je jouw home spa binnen enkele minuten.

Neem de tijd voor jezelf, dat heb je verdiend.

6 tips voor een coronaproof spa day at home

Zie je het al voor je, een dag waarop je helemaal niets uitvoert en alleen maar ontspant? Een dagje naar een echte spa zou natuurlijk heerlijk zijn, maar in deze tijd van corona is dit veel handiger. Dit zijn 6 tips waarmee je je home spa naar een next level tilt.

1. Kies een relaxte en kalme plek in huis

De eerste stap is het kiezen van de plek in huis waar je je spa gaat opbouwen. Kies een plek waar jij je rustig voelt, als je nu thuiswerkt is het niet handig om en spa te realiseren waar je elke dag werkt – dit kan spanning meebrengen. Neem bijvoorbeeld de badkamer of je slaapkamer, kies de ruimte waar jij je het beste bij voelt.

2. Bouw een nest

Als je een kamer gekozen hebt is het tijd om een ‘nest’ te bouwen. Haal alle kussen en dekens die je kan vinden uit de kast en maak de ruimte eentje waar je in gedachten kan verdwijnen.

3. De geur is essentieel voor je home spa

De geur is bij een spa ontzettend belangrijk. Je kent waarschijnlijk het gevoel als je een spa binnenstapt – je wordt bij overweldigd door heerlijke oliën en geurkaarsen. In het begin lijkt het té heftig maar na een paar minuten ben je gewend en zou je niet meer anders willen. Dit kan je thuis voor je home spa ook realiseren.

Steek een paar heerlijk geurende kaarsen aan en als je het hebt kan je massage olie in een schaaltje doen. Dit geeft hetzelfde effect. Heb je nog geen geurkaarsen in huis? Dit zijn onze favorieten.

4. Het licht moet passend zijn in je home spa

Naast geur is het licht ook belangrijk. Probeer zoveel mogelijk felle lampen uit te doen of minder fel te maken door er bijvoorbeeld een doek overheen te doen. Dit zorgt voor een meer ontspannen sfeer.

5. De welbekende ‘spa-muziek’

Muziek is key. Je kent wel de ontzettend ontspannende muziek die je in een spa altijd hoort – deze zorgt voor een groot deel voor de ervaring. Met de muziek op de achtergrond schakelen je gedachten uit en kan je echt genieten zonder te gaan malen. Daarnaast kom je ook in een soort trance.

Dit soort muziek kan je makkelijk op bijvoorbeeld Spotify vinden.

6. Zet je telefoon uit

We weten dat dit lastig is tegenwoordig, maar je kan echt beter ontspannen als je je telefoon weglegt. Focus je even helemaal op jezelf en geniet van je home spa.

Lees ook: Ook zo moe de laatste tijd? 6 tips om even lekker te ontspannen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spa day at home: 6 tips voor een ontspannen coronaproof dagje thuis
Sluiten