Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 3 aug 2017

Waarom ‘hard to get spelen’ er voor zorgt dat het tussen de lakens zoveel beter is

Wij zijn de generatie van constante behoeftebevrediging. We willen wat we willen, we willen het nu en we kunnen en gaan er niet voor wachten. We hebben gemakkelijk toegang tot letterlijk alles: eten, kleding, entertainment, nieuws en ook tot seks en relaties. Maar is seks niet zo gemakkelijk geworden, dat het eigenlijk niet meer leuk is? Niet meer bevredigend?

De wereld is binnen handbereik. Wij zijn professionals geworden als het gaat om kortstondige adrenaline pieken, maar we falen bij het veroveren van de fijne kunst van het plagen.

Is seks te makkelijk geworden?

Is seks niet net zo goed een psychologisch spel als een fysiek spel? Gaat het niet om de extreem sterke verlangens en er maar niet toe in staat zijn te krijgen wat je wil? Om het verlangen an zich. Om de ‘tease’?

Is onze ‘we willen wat we willen en we willen het nu’ cultuur niet de reden dat zoveel van ons, seks niet bevredigend genoeg vinden? Zijn we de fijne kust van ‘plagen’ verloren in de woelige zee van bijvoorbeeld datingapps?

Als er geen mentale stimulatie is, dan is er ook geen seksuele stimulatie

De actie van seks begint meestal niet met een aanraking of een kus, het begint met een gesprek. Het begint als de hersenen worden gestimuleerd door woorden. Het stimuleren van onze geest stimuleert onze seksualiteit. Het is meer dan een overduidelijke boob-inkijk of abs of steel.

Wanneer er geen spanning is, dan is er ook geen bevrijding

Het hoofdingrediënt van geweldige seks is de opbouwende spanning. Er is niets beters dan spanning, zo sterk dat je het letterlijk in de lucht voelt hangen. En het enige wat we willen is het hebben. En wel nu.

En als we het dan eindelijk krijgen, dan is de uitkomst mind-blowing. Want wanneer het ‘plagen’ afwezig is, dan is er ook geen spanning. En als er geen spanning is, is er geen bevrijding. Begrijp je een beetje waar we heen willen?

Als er geen verleiding is, dan is er geen voldoening

We willen verleid worden. Het uiteindelijke doel is dat hij of zij onze kleding van ons lijf afscheurt. Maar laat ons er wel voor werken.

Geef ons een subtiel voorproefje van je mystieke seksuele dapperheid en trek je dan plotseling weer terug. We zijn mensen die verleid willen worden maar in een vorm van kwelling. En nee, dan hebben we het niet over een ’50 shades of grey moment’.

Want hoe kunnen we voldoening krijgen als het ons zó makkelijk wordt gegeven? Zijn onze mooiste aanwinsten niet de dingen waar we het hardst voor hebben gewerkt?

Daarom pleiten we voor een beetje meer verleiding, een beetje meer spanning. Hard-to-get is zo gek nog niet.

Lees ook: Hard to get: dit is de reden waarom het écht werkt en hoe je het aanpakt

Reageer op artikel:
Waarom ‘hard to get spelen’ er voor zorgt dat het tussen de lakens zoveel beter is
Sluiten