Speciaal voor kaaslovers: Er bestaat nu thee met een laagje schuimende kaas

Lianne Görtz 21 sep 2017 Nieuws

Is het een biertje? Of is het koffie? Nee, het is kaasthee. In Azië, de Verenigde Staten en Engeland is kaasthee hot and happening en zijn mensen helemaal verkocht. In Nederland is het nog onbekend, maar als echte kaaskoppen willen we daar natuurlijk wel meer over weten.

Het hele idee van kaasthee komt van Taiwanese straattentjes. Daar wordt de thee al sinds 2010 gedronken. Vanaf daar is het nieuwe drankje overgewaaid naar China, Singapore, Maleisië, Hongkong en Indonesië. Ook New York en Los Angeles moeten eraan geloven. Maar wat is het precies?

Het drankje

Op het eerste gezicht lijkt de kaasthee een beetje op een biertje of op koffie. De thee is koud en daar bovenop zit een soort schuimkraag van kaas. De kaas is bedoeld om de bitterheid van de thee te compenseren. Naast kaas kan er ook nog chocolade of matcha (groenetheepoeder) toegevoegd worden.

Verfrissende milkshake

Kate Springer is journalist bij Condé Nast Traveler en probeerde het drankje uit. Ze reisde naar het Chinese Guangzhou en vond de kaasthee lijken op een verfrissende milkshake als je de kaas door de thee roert.

Daarbij vond ze de combinatie zeer smakelijk. Zo liet ze op de website weten dat de kaas juist andere smaken in de thee naar boven haalt én dat de kaas ervoor zorgt dat de thee romig is. Wat wil je nog meer?

Ook Instagrammer Little Fluffy Head is wel in voor verschillende smaken kaasthee. Zo schrijft ze op haar account dat ze de smaak en textuur van de kaas fantastisch vindt:

I love cheese and tea, so of course I had to have cheese tea! It reminds me of those sea salted drinks you get at 85 degrees, except the cream is replaced with cheese foam! And before you start gagging at the thought like Max did, the foam has a taste and consistency of cream cheese than say mozzarella/Brie/Gouda etc. My fat ass also tried their Dirty Mess Milk tea, a black milk tea with creme brulee cream and crushed Oreos which was pretty good as well. The drinks come with a special lid which allows you to drink both the tea and cheese if you tilt it at a 45 degree angle. Pictured is the jasmine green fluffy tea. #cheesetea

A post shared by Dessy (@liveanddriveinla) on

Voor nu kunnen we alleen naar verleidelijke plaatjes kijken en lovende woorden lezen. Ga jij het proberen als het drankje in Nederland te verkrijgen is?

Gek op kaas? Dan wil je dit vast niet missen: Cheeselovers opgelet! Je kunt binnenkort naar een kaasfestival
kaasthee

Reageer op artikel:
Speciaal voor kaaslovers: Er bestaat nu thee met een laagje schuimende kaas
Sluiten