Redactie
Redactie Beauty & Style 18 mrt 2019

Met deze fantastische tip blijft jouw favoriete spijkerbroek veel langer mooi

Als shoppen met de meiden een van jouw favoriete bezigheden is, is de kans groot dat je kledingkast uitpuilt van de spijkerbroeken. Skinny jeans, flared broeken, je hebt ze allemaal. Maar hé, wist je dat er een tip is waarmee jouw spijkerbroek langer mooi blijft en je er nóg langer plezier van hebt?

Wat blijkt? Er is een superhandige manier om je favoriete spijkerbroek schoon te maken, zonder hem te verpesten.

Spijkerbroek wassen

Het wassen van een spijkerbroek door hem regelmatig in de wasmachine te stoppen, resulteert in een vale, lubberige broek. Dat is natuurlijk niet iets waar je in aan wilt komen zetten als je een date hebt met een leuke jongen.

Toch is het natuurlijk ook geen optie om je spijkerbroek helemaal niet wassen. Daarom is er een handige oplossing: stop ‘m in de vriezer.

Het klinkt misschien een beetje vies, maar niets is minder waar. Door de kou vriezen de bacteriën dood, resulterend in een schone broek.

Jeans lovers opgelet: 6 redenen waarom de jeans het meest geweldige kledingstuk ooit is

Spijkerbroek in de vriezer leggen

Om de broek te wassen, stop je hem simpelweg in een ziploc-zak, waarna je hem voor 24 uur in de vriezer legt. Zorg er hierbij wel voor dat je het tasje goed afsluit. Zo voorkom je dat de broek straks ruikt naar de inhoud van je vriezer, of vochtig wordt.

Om er zeker van te zijn dat er geen lucht bij komt, kun je er eventueel nog een extra zakje omheen doen. Na 24 uur haal je de spijkerbroek uit de vriezer en voilà, weg nare geurtjes. Hij ruikt misschien niet naar je heerlijke bloemetjes-wasverzachter, maar schoon is hij in ieder geval wel én hij lubbert niet zo snel uit als in de wasmachine. Wel raden we aan de broek van tevoren even te behandelen op vlekken. Deze verdwijnen namelijk niet in de vriezer.

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om je spijkerbroek schoon te krijgen zonder hem te beschadigen. In dit artikel vind je drie manieren op een rijtje, waarmee je je spijkerbroek zo lang mogelijk mooi houdt.

Aarghh: 11 jeans struggles die elke vrouw herkent

NSMBL

Reageer op artikel:
Met deze fantastische tip blijft jouw favoriete spijkerbroek veel langer mooi
Sluiten