De beste manier om je beauty blender of eivormige make-upspons schoon te maken

Hoewel kwasten nog steeds erg hip zijn in de make-up business, heeft de beautyblender een echte opmars gemaakt. Geen wonder ook, want het rare, ei-vormige sponsje verricht ook wonderen. De vraag is nu echter, hoe maak je hem goed schoon? Je kan hem namelijk niet eventjes binnenstebuiten keren.

Je tools goed schoonhouden is misschien wel het allerbelangrijkste wat je kunt doen. Je kunt je gezicht schoonmaken, insmeren wat je wil, maar als je je opmaakt met vieze sponsjes heeft het geen enkele zin. Het ideale stappenplan voor een schone spons:

Stap 1: zorg voor een goede reiniger

Het fijne is dat een sponsje niet zo kieskeurig is als bijvoorbeeld je huid. Daarom kun je ervoor kiezen je spons schoon te maken met je eigen facewash, maar een drupje afwasmiddel is minstens net zo effectief. Daarbij verwijdert afwasmiddel ook goed alle vettigheid van foundation.

Stap 2: spoelen

Het is belangrijk dat je niet alleen de buitenkant van je sponsje schoonmaakt. De viezigheid trekt er tenslotte in. Begin daarom met het spoelen. Knijp in de spons onder een straaltje lauwwarm water en ga door totdat de spons op z’n grootst is.

Stap 3. reinigen

Nu de spons vol is gezogen met lauw water, kun je aan het schoonmaakproces beginnen. Schuim eerst een druppeltje reiniger op tussen je handen totdat het een marshmallow-achtige structuur heeft gekregen. Sop vervolgens het sponsje helemaal in en knijp er af en toe in. Zo kan het zeepsop ook ín het sponsje trekken. Doe dit een aantal keer en spoel vervolgens de spons een aantal keer goed uit onder de kraan. Stop pas wanneer er geen zeepsop meer uit het sponsje komt bij het uitknijpen.

Hoewel iedereen weer iets anders aanraadt, kun je je sponsjes (en kwasten) niet schoon genoeg houden. Daarom maken wij het sponsje het liefst iedere keer even schoon voor gebruik om verstopte poriën te voorkomen.

Reageer op artikel:
De beste manier om je beauty blender of eivormige make-upspons schoon te maken
Sluiten