Rosa Tettero
Rosa Tettero Body & Mind 6 januari 2017

Sport inspiratie: dit zijn de trends voor 2017

Ja we moeten er toch weer aan geloven. Sporten. Al het eten van de feestdagen kan er weer af gesport worden. Heb je nog wat inspiratie nodig? Dit zijn dé sporttrends voor 2017.

1. Trainen zonder toestellen

Altijd fijn als je niet de sportschool in hoeft of niet allerlei attributen hoeft aan te schaffen voor je work-out. ‘Body weight training’ werd bekend in 2013 maar werd de afgelopen jaren steeds populairder. Een laagdrempelige vorm van training. En het kan gewoon thuis.

2. Intervaltraining

Als je geen tijd hebt om te sporten, of sporten eigenlijk niet zo leuk vindt, dan ben je met intervaltraining zo klaar. Je wisselt intensieve oefeningen af met korte rustperiodes om weer even op adem te komen. En je bent maar dertig minuten bezig. Twee vliegen in één klap.

3. Een personal trainer

Je ziet het steeds vaker: mensen die geen motivatie hebben nemen een personal trainer. De trainer maakt een op maat gemaakt schema voor je zodat je je doel snel zult bereiken. Doordat je aan deze persoon vast zit, zul je gemotiveerd blijven om te sporten (als het goed is).

Nog een pluspunt: de personal trainer zorgt ervoor dat de kans op blessures kleiner wordt. Een heel goede investering. Je kunt ook met een groepje bij een personal trainer, dan spreid je de kosten.

4. Gadgets

De hartslagmeters, GPS-trackers en alle andere handige gadgets die je helpen bij het sporten, je kent ze vast. Ze zullen dit jaar helemaal doorbreken en zeg nou zelf, zo’n handige wearable is best een leuk speeltje tijdens het sporten.

5. Krachttraining

Het blijft populair. In een sterk lichaam voel je je mooi en zelfverzekerd. Steeds meer mensen gaan daarom de voordelen van krachttraining zien.

6. Buiten sporten

Hardlopen in groepen maar ook andere sporten als pilates en yoga worden steeds vaker buiten gedaan. Zeg nou zelf: sporten in de buitenlucht met de natuur om je heen maakt je helemaal happy.

Al zin om te gaan sporten of blijf je toch liever op de bank?

LEES OOK: Dit meisje transformeerde haar uitgezakte billen tot een prachtige ronde bilpartij

Reageer op artikel:
Sport inspiratie: dit zijn de trends voor 2017
Sluiten