Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 2 mrt 2017

Oh yeah: Fitgirl bier is hier en het is het perfecte drankje na het sporten

Je hebt anderhalf uur gezwoegd in de sportschool. Je bent trots en voelt je een echte fitgirl. Maar je weet: je wilt ook een drankje. Met de komst van dit nieuwe sportbiertje hoef je je in elk geval niet meer schuldig te voelen als je de verleiding van een alcoholische versnapering na het sporten niet kunt weerstaan.

Sportbiertje? Dat wil ik

Vooral studenten nuttigen regelmatig een wijntje of een biertje en willen daarnaast ook sporten. Daar bedachten een paar studenten een goede oplossing voor: sporten en daarna jezelf belonen met een lekker biertje. Zónder schuldgevoel.

Spils Sportbier is de naam van het nieuwste biermerk en is verkrijgbaar in Amsterdam. Merle Drommel, de bedenker, vertelt dat het een licht en blond biertje is met een goede bittere nasmaak. Wat begon als een project voor school, eindigde in een realistisch plan.

Het recept?

Wat is er dan anders dan een normaal blond biertje, zul je denken. Het bier bevat in elk geval meer vitaminen en mineralen (ja, in normaal bier zit vitamine B). Het Spils biertje is daarom goed voor het herstel van het lichaam na het sporten.

Daarnaast bevat het sportbiertje minder alcohol: maar 2 procent. Bij een hoger percentage wordt namelijk water aan het lichaam onttrokken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Koolzuur is ook in mindere mate aanwezig.

Hoornse Hop ging de uitdaging met de studenten aan en ontwikkelde een recept. Het biertje is nu verkrijgbaar en kost 1,90 euro. Bestel je perfecte biertje hier. Maar je kunt de sportdrank ook kopen bij Mountain Network Amsterdam. De droom van de studenten is dat het sportbiertje uiteindelijk in elke sportschool wordt verkocht. Applaus voor de heldinnen van het sportbier.

LEES OOK: Waarom vrouwen die bier drinken écht wel sexy en vrouwelijk zijn

Reageer op artikel:
Oh yeah: Fitgirl bier is hier en het is het perfecte drankje na het sporten
Sluiten