Inga Stoit
Inga Stoit Life 23 jul 2018

Jammie! Dit is waarom je na het sporten het beste chocolademelk kan drinken

Waarschijnlijk neem jij na een zware work-out wel eens een proteïne shake (en die zijn echt niet altijd even lekker). Je doet dit omdat je jouw spieren wil voeden, maar wist je dat dit op een veel lekkerdere manier kan? Het is namelijk helemaal prima om na het sporten heerlijke chocolademelk te drinken.

Weg met die smerige shakies, chocolademelk is vanaf nu jouw favoriete drankje voor na het sporten. En guess what? Het mag en het is goed voor je. Jouw lichaam put hier namelijk heel fijne voedingsstoffen uit. En wat dat betreft, is de keuze toch echt makkelijk gemaakt. Hallo Chocomel – dááág smerige sport-shake.

Chocolademelk

Je denkt misschien dat dit nieuws te leuk is om waar te zijn. Maar gelukkig is dit niet het geval. Er is namelijk daadwerkelijk onderzoek gedaan en wel door de Shadid Sadoughi University in Yazd, in Iran.

Uit dit onderzoek bleek dat het drinken van chocolademelk na een work-out jou tot wel 6 minuten langer kan laten sporten (vergeleken met andere drankjes). Je zou dus nóg langer door kunnen gaan en nog fitter kunnen worden als je dat zou willen. Daarnaast heeft dit overheerlijke drankje ook nog eens een positieve uitwerking op de hartslag en melkzuurspiegel.

Sporten

Chocolademelk is ideaal na het sporten omdat het rijk is aan koolhydraten, proteïnen, vetten en water. Dit zijn allemaal heel belangrijke ‘ingrediënten’ die nodig zijn na het sporten. In het onderzoek werd gekeken naar 12 al bestaande studies. De sporters die hier aan deelnamen kregen chocolademelk na de training en hierna werd hun hartslag, melkzuurspiegel en vermoeidheid gemeten.

Wat bleek: het drinken van chocolademelk was minstens even effectief als het drinken van ‘officiële’ sportdrankjes. En omdat dit allemaal wel erg apart nieuws is, gaan de onderzoekers nog dieper op onderzoek uit. Wij vinden het in ieder geval een win-winsituatie. Want zeg nou zelf: Chocomel is toch vele malen lekkerder dan zo’n melig en chemisch mixdrankje?

Nature

Reageer op artikel:
Jammie! Dit is waarom je na het sporten het beste chocolademelk kan drinken
Sluiten