Rosa Tettero
Rosa Tettero Body & Mind 26 januari 2017

Sporten terwijl je vaart over de Seine in Parijs? Het kan op deze boot

Next level sporten én tegelijkertijd alle hotspots van Parijs bewonderen. Waarom niet? Terwijl jij aan het fietsen bent op een apparaat en aan je killerbody werkt, heb je het prachtigste uitzicht ooit. In de Franse stad wordt binnenkort namelijk een sportschool op het water geopend. Kijk, dit maakt ons gemotiveerd.

Een rondvaartboot over de Seine van Parijs, yes please. Ook al is sporten misschien niet je favoriete bezigheid, dit is toch wel heel cool. Als je hard genoeg trapt op één van de fietsen, zal de boot vooruit gaan. Het harde werken wordt beloond: je vaart over de rivier door een prachtige stad.

De boot is er nog niet écht, maar er zijn plannen om de rondvaartboot werkelijkheid te laten worden. Het Italiaanse bedrijf Carlo Ratti Associati bedacht de varende sportschool en wil daarmee beweging van de mens stimuleren. Maar dat is niet alles, er kan zo ook groene energie worden opgebouwd.

De boot wordt twintig meter lang en er kunnen 45 sportievelingen mee. Als het goed is, kan er over zo’n anderhalf jaar met de rondfietsboot worden gevaren. Kijk, dit zorgt voor wat meer motivatie om te sporten.

Paris? Oui oui. Maar eh, misschien ook iets voor de grachten in Amsterdam?

LEES OOK: Wat een ellende! 11 herkenbare situaties als je zeeziek bent

Reageer op artikel:
Sporten terwijl je vaart over de Seine in Parijs? Het kan op deze boot
Sluiten