Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 10 jan 2018

Beste excuus ooit: Je kunt beter niet sporten als je verkouden bent

Hallo 2018, hallo goede voornemens. Een groot aantal mensen heeft alweer plannen gemaakt om dit jaar fit te worden. En bij fit worden hoort sporten. En je weet dat jij er eigenlijk ook aan zult moeten geloven. Maar ben je héél toevallig verkouden geworden? Dan kun je beter nog heel eventjes wachten met sporten.

Sporten als je verkouden bent?

De een vind je eigenlijk een kleine aansteller als je niet wilt sporten als je verkouden bent. De ander werkt zich gerust in het zweet tijdens een verkoudheidje. Wij? Gebruiken het toch heel graag wel eens als excuus. En wat blijkt? Het is het beste excuus ooit. Letterlijk.

Sportarts Chris Goossens geeft ons het verlossende antwoord of we beter wél of niet kunnen sporten als we verkouden zijn. Zijn antwoord is kort: doe het niet. Dat betekent dat we eindelijk bewijs hebben om lekker met onze billetjes op de bank te blijven liggen als we aan het snotteren zijn.

Waarom is het niet goed voor je?

Volgens de arts kan een verkoudheid op je hartspier slaan. Als dat gebeurt, kan je veel schade veroorzaken. Oké, in 99,99 procent van de gevallen zal dat niet het geval zijn maar je zal maar net bij die 0,01 procent behoren. Wij lopen liever geen risico.

En waarom zou je het risico nemen als je ook lekker warm thuis kunt blijven met een kop thee, chocolade en Netflix? Dat ene weekje kun je heus wel even zonder sporten. Plus, je voelt je veel energieker. En die energie heb je tijdens je verkoudheid nodig om weer beter te sporten. Nog een voordeel van uitzieken: je bouwt weerstand op. Eh, wij zien hier een win-win situatie.

Reageer op artikel:
Beste excuus ooit: Je kunt beter niet sporten als je verkouden bent
Sluiten