Nieuws 8 jan 2018 Rosa Tettero

Heel sexy: Dit kan wel eens de nieuwe sporthype van dit jaar worden

Is één van je goede voornemens meer gaan sporten? En is de volgende vraag dan: welke sport? We hebben allemaal met de struggles te maken gehad. Een bepaalde sport wordt op een gegeven moment saai en je motivatie ebt weg. Wellicht is dit wel iets voor jou. En het kan wel eens dé sporthype van het jaar worden.

De sporthype van 2018?

Is het je opgevallen dat buikdansen steeds hipper wordt? Je ziet posters in de sportschool en er worden allerlei scholen uit de grond gestampt. Deze dans begint enorm populair te raken onder jonge vrouwen. En toegegeven, als je dit onder de knie hebt, is het enorm sexy.

Laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet zo kunnen dansen als Beyoncé of Shakira? En buikdansen verveelt waarschijnlijk niet snel. Het duurt een tijdje voordat je de échte sexy moves allemaal zo uit je mouw (heup) schudt. De uitdaging van 2018.

De voordelen van buikdansen

Buikdansen ontstond in Egypte als een dansstijl. Vandaag de dag spenderen we veel meer tijd zittend. Op je werk op kantoor of op de bank met Netflix. Juist daarom is buikdansen een perfecte uitkomst om alle stijfheid uit je lichaam te krijgen. En tegelijkertijd werk je ook aan je buikspieren. Win-win.

Er is zelfs uit onderzoek gebleken dat mensen die dansen een beter humeur krijgen. En het gevoel van de controle hebben over je lichaam is heerlijk. Benieuwd hoe deze nieuwe sporthype eruit ziet? Nou, ongeveer zo:

Het vermindert je rugproblemen dus shake that booty

Heb je rug- of heupproblemen? Dan biedt buikdansen de uitkomst. De manier waarop je je verplaatst tijdens het dansen zorgt ervoor dat je wervelkolom op een bepaalde manier beweegt. Hierdoor worden je spieren weer flexibeler. Pijntjes in je rug worden dan vaak minder.

Buikdansen is ook een heel goede sport als je graag alle spieren in je lichaam wilt trainen. Ook je flexibiliteit en je houding worden verbeterd. Waarom hebben we hier nog niet eerder aan gedacht? Dit wordt de sporthype van 2018.

Reageer op artikel:
Heel sexy: Dit kan wel eens de nieuwe sporthype van dit jaar worden
Sluiten