Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 10 nov 2014

Sportjunkie Loes: 5 redenen waarom je deze winter buiten moet trainen

Het is inmiddels november. Nattigheid, lagere temperaturen en vroeg donker. Dat lijken 3 hele goede redenen om niet buiten te trainen. Als Bootcamp trainer train ik het hele jaar buiten. Alleen met onweer en ijzel niet. Natuurlijk baal ik er wel eens van als het harder regent dan ik hebben kan, maar ik weet dat het gevoel achteraf het zeker waard is. En ik heb geen keus, want als ik al afhaak, wat doet de rest dan? Daarom deze motivatie om wél naar buiten te gaan in de winter. No matter what!  

 1. Blos op je wangen
  Je vertrekt in het donker en je komt thuis in het donker van werk. Dat is zo’n beetje je winterritme. Vind je het gek dat je daar een dip van krijgt? In de winter buiten trainen zorgt voor een gezonde blos op je wangen, betere weerstand, een goede verbranding en een frisse en scherpe mindset.
 2. Respect
  Hoe erg je er ook tegenop ziet om naar buiten te gaan, het kan je imago goed doen. Want hé, je gaat toch mooi trainen buiten, ook al regent het bruut of liggen de temperaturen onder nul. Het is bikkelwaardig, geeft aan dat je doorzettingsvermogen hebt en laat zien dat je echt niet van suiker bent. Respect van je omgeving (die lui op de bank ligt) verzekerd. Vooral niet vergeten een post te plaatsen op Facebook of Instagram.
 3. Jij bepaalt
  Het fijne van de buitenlucht is dat het gratis is en het er is als jij er zin in hebt. Dus of je nu in de ochtend, middag of avond gaat. Het kan altijd. Als je kiest voor een Bootcamp clubje dan zijn er natuurlijk wel kosten en een rooster aan verbonden, maar het levert ook weer gezelligheid en schop onder je kont op. Tja, je werkt toch harder als er iemand tegen je schreeuwt. Liever in alle rust een rondje hardlopen kan natuurlijk ook. Heerlijk toch?
 4. Hipster
  Natuurlijk heb je voor de sportschool ook voldoende toffe outfits die je motiveren om ze te showen aan het sportschool publiek. Maar wat denk je van de te gekke reflecterende jassen, broeken en gear die je helpen om ook op straat op te vallen. Voor mij genoeg redenen om vaker naar buiten te gaan in het donker. Kijk me shinen.
 5. Cadeautje
  Door weer en wind, kou en regen en vol slechte zin je training begonnen? Het is afzien en je komt jezelf vast een paar keer tegen. Hoe je training ook afloopt, het is ab-so-luut een cadeautje om thuis onder een heerlijk warme douche te stappen en trots te zijn op jezelf dat je toch gegaan bent.

Ondanks dat ik meer een zomermens ben, vind ik deze periode met gezonde blos, net niet uitglijden over bladeren en een warme choco als beloning eigenlijk weer hartstikke leuk. Ja, ik ga blij de winter in. Jij ook?

High Five,
Marloes

Heb je motivator Loes vaker nodig dan één keer in de week? Haar persoonlijke blog lees je hier of volg haar op Instagram.

Reageer op artikel:
Sportjunkie Loes: 5 redenen waarom je deze winter buiten moet trainen
Sluiten