Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 8 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Verstop je sproeten niet: 4 tips om ze te laten stralen

Sproeten zijn één van de zeven schoonheden. En wij vinden dat ze veel vaker in de spotlights gezet mogen worden. Sproeten zijn een opkomende trend, lucky you als je ze al van jezelf hebt! Steeds meer mensen die ze niet hebben, zoals veel bekendheden, laten zelfs sproeten tatoeëren. Reden genoeg om ze niet te verstoppen onder je make-up.

Wij hebben een paar tips voor je onder elkaar gezet om je sproeten te laten stralen!

Make-up om je sproeten te laten stralen

Eerder vertelden we je al waarom je nou eigenlijk sproeten hebt en waarom sproeten zo ongelofelijk knap zijn. Steeds meer influencers geven aandacht aan de sproetentrend. Ze laten hun natuurlijke sproeten stralen. Sommige bekendheden die ze niet van zichzelf hebben, laten ze zetten met henna of tatoeëren ze. En deze schoonheden wil je dan natuurlijk niet verstoppen onder je make-up.

Probeer deze tips eens tijdens je make-uproutine:

1. Less is more

Gebruik je foundation alleen op de plekken waar je het echt nodig hebt. Bijvoorbeeld onder je ogen, om je wallen weg te werken of rondom je neus en lippen op de plekken waar vaak rode vlekjes zitten. Maar, probeer toch zo min mogelijk concealer te gebruiken. Verstop je sproeten vooral niet met make-up.

Wat ook echt helpt is een goede foundation. Let erop dat je foundation niet te glimmend is of te mat. Dit kan namelijk in het juiste licht zorgen voor een gek gezicht als je niet je hele gezicht ermee insmeert. Een goede foundation zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

2. Blenden, blenden en nog meer blenden

De beautyblender is één van onze favorieten. Hiermee kan je namelijk de make-up in je gezicht masseren. Waardoor je eindigt met een effen huid, al je onregelmatigheden zijn verdwenen en sproetjes die in de schijnwerpers staan.

3. Wees niet bang om kleur in je make-up te gebruiken

Probeer eens een rode lippenstift of een kleurtje op je ogen, samen met je sproetjes zorgt dit voor een geweldige look. Sproeten zijn een perfect canvas voor een meer uitdagende make-up look.

4. Let op met contouren! Verstop je sproeten niet

Contourpoeder kan er snel voor zorgen dat je sproeten verdwijnen. Probeer hier eens vloeibare make-up in plaats van poeder. Met poeder lijkt het vaak alsof dit op de sproetjes ligt. De vloeibare variant oogt natuurlijker. Vergeet ook zeker je highlighter niet – een highlighter laat je huid stralen en benadrukt je sproeten juist.

Reageer op artikel:
Verstop je sproeten niet: 4 tips om ze te laten stralen
Sluiten