Het faken van sproeten is the next big thing – wij leggen je uit hoe je het doet

Sproeten zijn al jaren een trend. Het hebben van sproeten associëren wij met jeugdigheid, de zon en blijdschap. Maar ja, maar weinig van ons hebben deze mooie schoonheidssproetjes. Diegene die ze niet van nature hebben, moeten er toch iets anders op verzinnen. Daardoor ontstond deze trend, het faken van sproeten met niets minder dan je zelfbruiner.

Heb jij het al geprobeerd?

Sproeten faken met zelfbruiner

Het faken van sproeten is nog best lastig. Je wilt natuurlijk wel dat het het zo natuurlijk mogelijk uitziet. We hebben al allemaal verschillende manieren voorbij zien komen. Zoals met een wenkbrauwenpotlood, een bruine lipliner of wenkbrauwen kleurgel.

Om de sproeten zo natuurlijk mogelijk te maken moet je letten op: de vorm, dikte, maat en kleur. Als je dit met een potlood doet, kan je je sproeten gedurende dag zo wegvegen, dat wil je natuurlijk niet.

Psst, sla deze hack op met Pinterest.

Hier hebben we iets op verzonnen, namelijk zelfbruiner. Dit blijft redelijk lang zitten, je kunt het niet zomaar uitvegen en het is ook nog eens een prachtige tint die bij je huid past.

Zo doe je het

Je hebt alleen zelfbruiner, een make-up kwast en een flink wat moed nodig om deze sproeten te creëren. We hebben hier alvast al onze favoriete zelfbruiners op een rijtje.

Je doet de spray op je kwast en je dept heel voorzichtig wat op je gezicht. Less is more. Geloof ons, je wilt echt niet té veel zelfbruiner op je kwast doen, dus begin rustig. Als je dan nog niet tevreden bent kan je altijd nog meer toevoegen.

Laat je gezicht dan minimaal 1 tot 2 uur drogen voordat je je gezicht wast of make-up opdoet. Dit geeft de zelfbruiner ook genoeg tijd om de kleur te laten ontwikkelen. Daarna zal je minimaal twee dagen profijt hebben van je sproeten. Dat hangt natuurlijk altijd af van hoe vaak je je gezicht wast.

Extra tip voor het aanbrengen van je sproeten

Gebruik altijd zelfbruiner die speciaal voor je gezicht geschikt is. Anders zou je irritaties kunnen krijgen en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Lees ook: Verstop je sproeten niet: 4 tips om ze te laten stralen

Reageer op artikel:
Het faken van sproeten is the next big thing – wij leggen je uit hoe je het doet
Sluiten