Waarom meisjes met sproetjes zo verschrikkelijk fantastisch zijn

Was jij als klein meisje totaal ontevreden over die rare stipjes in je gezicht? Dan zul je nu lachend terugdenken aan ouwe tijd. Want laten we wel wezen, sproetjes zijn nu hotter dan hot en neem het maar van ons aan, alle sproeteloze meiden zijn stikjaloers:

Vroeger heerste er heel erg het beeld dat je gezicht zo egaal mogelijk moest zijn om in het schoonheidsideaal te passen. Vrouwen die dikke lagen foundation gebruikten om alles ‘weg te poetsen’, dat was eerder regel dan uitzondering. Ze lieten alles verdwijnen en schuilden achter hun make-up.

Ook degene met sproeten hadden hierdoor het idee dat ze niet mooi waren. Je huid moest zo egaal mogelijk zijn en daar vallen sproetjes niet onder. Daarom gebruikten ook zij dikke lagen make-up en lieten alle sproetjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Eeuwig zonde.

Inmiddels zijn sproetjes hotter dan ooit. Een beeld dat mede is neergezet dankzij de media die sproeten adoreert. Natuurlijke schoonheid is belangrijker dan ooit. Heb je sproeten? Laat ze dan zien. Waarom deze zo awesome zijn? Nou hierom:

Sproeten maken je uniek

Geen één sproetje is hetzelfde. Het patroon is ook niet hetzelfde. Dit betekent dat je met je sproetjes een uniek uiterlijk hebt die nooit exact zo voorkomt bij iemand anders. Hoppa, die kun je in je zak steken.

Sproeten zijn de mooiste make-up ooit

Iedere dag als je wakker wordt heb je een unieke make-uplook. Jouw huid heeft al kleur, een bijzonder patroon en je hoeft juist geen foundation te dragen. Er gebeurt al genoeg in je gezicht. En ook hier geldt weer, niemand ziet er hetzelfde uit als jij. Een beetje concealer en wat lipgloss en je bent klaar om te gaan.

Modellen met sproetjes zijn gewilder dan ooit

Heb jij er altijd van gedroomd om model te worden? Sinds een paar jaar zijn modellen met sproeten gewilder dan ooit. Er bestaan zelfs speciale modellenbureaus die alleen modellen aannemen met sproeten.

Sproetjes zijn zo hip dat ze gefaked worden

Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld Topshop een potlood liet maken waarmee je sproetjes kan tekenen bij jezelf. Er zijn tutorials op het internet te vinden over hoe je ze faked. En dat is omdat ze zo inmens populair zijn.

Je kan je meten aan grote iconen
Twiggy, Mia Farrow, en van deze tijd: Penelope Cruz hebben sproetjes. Anna Wintour heeft bepaald dat sproetjes ‘fabulous’ zijn. En dan is dat zo. Toch?!

Hoe dan ook, of de media nou zegt dat sproetjes mooi zijn, of Anna ze nou fabulous vindt of niet, het feit blijft dat het je uniek maakt, een uiterlijk geeft dat niemand anders heeft, en dat je daar met de juiste uitstraling de wereld mee kunt veroveren. Wees er trots op en verberg ze nooit meer, mocht je dat nog steeds doen.

Reageer op artikel:
Waarom meisjes met sproetjes zo verschrikkelijk fantastisch zijn
Sluiten