Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 11 nov 2017

Bijzonder: Mensen laten sproetjes tatoeëren in de vorm van hun sterrenbeeld

Tatoeages kun je niet alleen overal op je lichaam laten zetten, maar je kunt ook de meest bijzondere creaties voordragen aan de creatieve tekenaar. En deze nieuwe trend binnen tatoeageland die het internet overgaat willen we je zeker niet onthouden. Mensen laten namelijk sproeten tatoeëren. En als je heel, heel goed kijkt, heeft het een herkenbare vorm als je ze met elkaar verbindt.

Sproetjes zijn te mooi om te verbergen. Ze zijn niet voor niets één van de zeven schoonheden. En als je ze niet hebt, dan kun je natuurlijk ook sproetjes tatoeëren. En als je er iets meer betekenis aan wil geven, dan is deze trend helemaal voor jou gemaakt.

Sproetjes tatoeëren in de vorm van je sterrenbeeld

De sproetjes worden niet zo zwart getatoeëerd als een gebruikelijke tatoeage. Dat zou wel heel erg onnatuurlijk eruit zien. Daarom wordt er goed gekeken naar je huidskleur. Het zou raar zijn als je super donkere sproeten krijgt als je een hele lichte huid hebt.

Bovendien worden de sproetjes getatoeëerd met hetzelfde spul als ze gebruiken om wenkbrauwen bijvoorbeeld te tatoeëren. Dat betekent dat het na verloop van de tijd vervaagt. Als je ze moe bent, verdwijnen ze na een tijdje en anders maak je gewoon een nieuwe afspraak om ze nog eens aan te tippen.

En als mensen je vragen wat voor betekenis jouw tatoeage heeft, dan kun je zeggen dat het je sterrenbeeld is. Want het hele idee is dat als je de sproetjes met elkaar verbindt, dat je dan je sterrenbeeld op je hoofdje hebt staan. Bijzonder, maar wel weer eens wat anders.

Het hele initiatief komt van tatoeage artiest Jessica Knapik van Depot Town Tattoo in Ypsilanti. Aan Bustle vertelt ze: ‘Ik hou heel erg van verborgen betekenissen. Zo kun je ook het sterrenbeeld van je moeder, vader of opa laten tatoeëren als een soort eerbetoon. Het heeft misschien iets werk nodig, maar als het zo uniek is dan is het alleen maar mooi’

Zou jij het gaan proberen? Met zo’n betekenis erachter is het misschien wel de moeite waard om erover na te denken.

Of als je iets anders wil, maar wel iets met je sterrenbeeld: Lookbook: Allemachtig mooie tattoos met jouw sterrenbeeld

Reageer op artikel:
Bijzonder: Mensen laten sproetjes tatoeëren in de vorm van hun sterrenbeeld
Sluiten