Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 2 okt 2016

Sprookjes komen uit! Deze kastelen kun je daadwerkelijk kopen om in te wonen

Het is een meisjesdroom om te wonen in een groot landhuis of kasteel. Waar de prins op het witte paard in de oneindig grote tuin kan galopperen. Hoe vaak ben je wel niet voorbij zo’n kasteel gereden met de auto en dat je hebt gegrapt: ’Later ga ik hier wonen’?

Nou, het kán. Je kunt je eigen kasteel kopen en er in gaan wonen als een ware prinses. Je hebt alleen een flinke smak geld nodig, maar hé, dat is slechts een detail.

Megchelen – Nederland

Voor zo’n 8 miljoen euro is dit stulpje in Gelderland helemaal van jou. Het kasteel wordt in 1434 voor het eerst in een akte genoemd. Daarna is het huis verschillende keren verbouwd. Uit onderzoek blijkt dat het gebouw stamt uit 1671 met mogelijk laat middeleeuwse restanten.

Ham – Nederland

Mocht je 8 miljoen euro net niet bij elkaar kunnen sprokkelen, dan is dit optrekje in de gemeente Utrecht misschien iets voor je. Ook hier kun je je een prinses wanen. En dat voor maar 1.750.000 euro. Geen geld toch?

Thurland kasteel Carnforth – Engeland

Voor anderhalf miljoen euro is dit elfde-eeuws kasteel van jou. Of nou ja, een gedeelte daarvan, want je nieuwe huis bestaat nu uit verschillende appartementen. Je kunt de bibliotheeketage kopen, inclusief vier slaapkamers en een privé-terras. Niet verkeerd als je het ons vraagt.

Southern Castle Asheville – North Carolina

Oke, dit optrekje is niet echt een middeleeuws kasteel. Het is namelijk gebouwd in 2006. Maar, dat scheelt wel flink in de renovatiekosten. En er is een gigantisch binnenzwembad, een wijn proeverij kamer en een thuisbioscoop. Prijs: 9,5 miljoen euro.

Château Limousin – Frankrijk

Het schijnt dat Richart I Leeuwenhart (King Richard it Disney’s Robin Hood), hier is overleden aan een verwonding van een pijl en boog. Maar wat maakt het uit. Dit château uit de twaalfde eeuw is toch werkelijk beeldig? En kost maar 20 miljoen euro.

Villa Kampffmeyer Potsdam – Duitsland

De prijs van deze villa is op aanvraag en ja, dat zegt meestal al genoeg. Het huis heeft in ieder geval genoeg slaapkamers zodat je slaapfeestjes kunt houden met je vriendinnen, waar Blair Waldorf nog een puntje aan zou kunnen zuigen.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Bucketlist! Deze lichtgevende zee bij de Malediven is het meest magische plekje op aarde

Reageer op artikel:
Sprookjes komen uit! Deze kastelen kun je daadwerkelijk kopen om in te wonen
Sluiten