Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 18 mei 2017

Als je in één van deze steden in Nederland woont ben je het meest gelukkig

Heb jij veel herten in jouw achtertuin? En woon je vlak bij de Hoge Veluwe? Dan ben jij mega gelukkig. De Atlas voor Gemeenten heeft namelijk onderzocht welke gemeente het meest gelukkig is in Nederland en daaruit is gebleken dat mensen woonachtig in Ede het gelukkigste zijn. Lucky you.

Fluitend ga jij door het leven en je wordt altijd wakker met een wijsje in jouw hoofd; ja, mensen in Ede zijn mega gelukkig. Met maar liefst 89 procent hebben jullie de meest gelukkige inwoners. En dat terwijl er wordt beweerd dat inwoners van steden over het algemeen minder gelukkig zijn dan die van dorpen. Jullie weten wel beter, hè.

If you’re happy and you know it clap your hands

Dat jullie zo gelukkig zijn, heeft te maken met het feit dat de meeste inwoners van deze stad werk hebben, gezond zijn en in een prettige en veilige omgeving wonen met veel rust en ruimte. Voor de herten onder andere. En wie wordt er nu niet gelukkig van de natuurlijk in zijn puurste vorm.

Maar naast Ede is ook Alphen aan de Rijn een erg gelukkige gemeente. Hier staan de tien gelukkigste gemeenten op een rijtje.

1. Ede
2. Alphen aan den Rijn
3. Amstelveen
4. Amersfoort
5. Gouda
6. Velsen
7. Apeldoorn
8. Nissewaard
9. Haarlemmermeer
10. Deventer

Iets minder

Uit het onderzoek is ook gebleken welke gemeenten iets minder gelukkig zijn. Hier een lijstje van deze gemeenten:

1. Rotterdam
2. Amsterdam
3. Arnhem
4. Den Haag
5. Sittard-Geleen
6. Heerlen
7. Maastricht
8. Groningen
9. Nijmegen
10. Lelystad

Woon jij in één van deze gemeenten? No worries, be happy. Zo is Rotterdam net landskampioen geworden en is iedereen daar weer blij en ook het mooie weer van de afgelopen dagen heeft alles beter gemaakt.

Dit wil jij ook lezen: Bewezen: Zeuren maakt je gelukkig en socialer

Reageer op artikel:
Als je in één van deze steden in Nederland woont ben je het meest gelukkig
Sluiten