Travelholic? Dit zijn de 5 leukste internationale stagehotspots

Tuurlijk: je kunt je studie van begin tot eind in Nederland doorlopen. Maar is het niet veel leuker om erop uit te trekken en wat van de wereld te zien? Zie je een buitenlandse stage wel zitten? Overweeg dan zeker deze bestemmingen!

Dubai

Fancy, mega fancy en over de top fancy. In Dubai vind je het allemaal. We betwijfelen of er een plek ter wereld is waar je beter kunt leren wat hospitality nu precies inhoudt.

Tijdens een studie aan de hotelschool is een buitenlandse stage of exchange in Dubai dus precies waarnaar je opzoek bent. En als je er dan toch bent: vergeet vooral niet om in je vrije tijd lekker de toerist uit te hangen. Bezoek de Burj Khalifa (met zijn 828 meter hét hoogtepunt van de skyline van Dubai), trek een dag uit om de enorme mall te bezoeken of regel een buggy en cross door de woestijn.

Australië

Howdy, mate! Tijdens een stage ‘down under’ leer je de Aussies kennen – en pik je misschien wel en accentje op. In het buitenland studeren of stage lopen is niet alleen goed voor je talenkennis, maar zeker ook voor je ontwikkeling. Voordeel aan Australië is dat je iedereen kan verstaan en jij je goed verstaanbaar kan maken, maar dat je tegelijkertijd wel – letterlijk – aan de andere kant van de wereld zit. Ben je gek op natuur, uitgestrekte landschappen en gezellige mensen? Geef Australië dan eens een kans!

Canada

Van kilometers aan een stuk niemand tegenkomen tot volgepakte grote steden: dat is Canada. Bezoek de Niagara Falls op de grens met de Verenigde Staten of bezoek een van de vele natuurparken. Volg je de opleiding Hbo toerisme bij Tio, dan kun je terecht op de partneruniversiteiten in Montreal of Toronto voor een exchange, maar zijn er ook genoeg mogelijkheden om stage te lopen in het land. En als je er toch bent: een cursus Frans (de moedertaal van zo’n 7,2 miljoen Canadezen) is een goede manier om je talenkennis bij te spijkeren én om nieuwe mensen te ontmoeten.

New York

If you can make it here, you can make it anywhere… New York! The Big Apple is een bruisende stad waar je zonder twijfel een geweldige stage gaat beleven. Wandel in je vrije tijd door Central Park, neem een perfect instakiekje op de trap bij Times Square of haal de lekkerste bubble tea in China Town. New York wordt met recht ‘the city that never sleeps’ genoemd. Past dat bij jou? Dan zal een stage of study abroad in New York het hoogtepunt van je studie zijn. Maar ook buiten New York valt er genoeg te beleven. Binnenlandse tripjes zijn helemaal niet duur en vanaf New York vlieg je simpel en snel naar zo’n beetje iedere Amerikaanse stad. Altijd al eens naar Disney World willen gaan of de Golden Gate Bridge in het echt willen zien? Dan is dit je kans.

Chili

Als je denkt aan een buitenlandse stage, is Chili misschien niet het eerste land dat in je opkomt. Stom eigenlijk, want het is misschien wel een van de tofste landen in Zuid-Amerika. Bezoek het felgekleurde stadje Valparaiso, bekijk magische zonsondergang of zonsopkomst in de Atacama woestijn of ga skiën in de Andes. Echt: in Chili vind je het allemaal. En eh… vergeet ook vooral niet de wijnen te proeven!

Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor studeren of stage lopen in het buitenland? Kom dan naar een Tio Open dag!

 

In samenwerking met Tio

Reageer op artikel:
Travelholic? Dit zijn de 5 leukste internationale stagehotspots
Sluiten