Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 26 nov 2017

Boerenkool lover? Deze variant op de stamppot is verrukkelijk en heel makkelijk zelf te maken

Met de winter in aankomst, willen we het liefst zo veel mogelijk comfort food eten. In salades hebben we geen trek, nee, geef ons warm voedsel dat het liefst vet is, maar wel een beetje gezond. En stamppot boerenkool met rookworst is zo’n gerecht.

Maar boerenkool kan best wat variatie gebruiken misschien. Deze variant op de stamppot gaat nu als een dolle het internet over. En het moet gezegd worden: het is verrukkelijk.

Boerenkool lovers: dit is boerenkoolcake

De variant heeft de vorm van een cake. En ja, dat ziet er ook nog best geinig uit. Scoor je punten mee als je dit je vriendinnen of huisgenoten voorschotelt.

Hoe je het maakt?

Dit heb je nodig voor deze te gekke variant:

  • 600 gram verse boerenkool
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 rookworst
  • 100 ml melk
  • 9 plakjes bladerdeeg
  • cakevorm

En dit is het recept:

Je maakt eigenlijk als eerst gewoon de boerenkoolstamppot klaar zoals je het altijd maakt.

Schil hiervoor de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen samen met de boerenkool. In 20 minuten tijd is je boerenkoolstamppot klaar.

Giet nu de aardappelen en boerenkool af en stamp het goed samen met een scheutje melk erdoor. Breng het goed op smaak met een snufje zout en peper.

Verhit ondertussen alvast de oven voor op 220 graden. Pak vervolgens de bevroren bladerdeeg plakjes en laat ze 10 minuten ontdooiden.

Vet de cakevorm in met boter. Bekleed vervolgens de cakevorm met het bladerdeeg.

Vul de cakevorm nu voor de helft met de stamppot en leg er vervolgens de rookworst in. Schep als laatste de overige stamppot eroverheen en dek het goed af met bladerdeeg. Bak de boerenkoolcake in 20 minuten in de oven.

En voilà. Klaar is je boerenkool in – letterlijk – een nieuw jasje.

Reageer op artikel:
Boerenkool lover? Deze variant op de stamppot is verrukkelijk en heel makkelijk zelf te maken
Sluiten