Stap voor stap: zo word jij de best uitziende persoon op Instagram van 2015

Omdat het nu het tijdperk is van de selfies, met stap voor stap guide word jij de best uitziende persoon op Instagram van 2015:

Als je de camera op je telefoon gebruikt

De camera op je telefoon maakt je gezicht zachter, waardoor je niet eens een filter nodig hebt. Je kunt je hart daarom ophalen, want je hoeft je gewoonlijke make-up routine niet per se aan te passen. De combinatie van natuurlijk licht en de camera aan de voorkant van je telefoon zullen het werk voor jou doen. Het beste kun je kiezen voor een natuurlijke, lichte foundation die je huid laat stralen. Ook hoef je je gezicht niet af te poederen, want je wilt een natuurlijke glow nastreven op je Instagram foto’s.

Guerlain Parure de Lumière

Als je een spiegelreflexcamera gebruikt

Ook al worden telefoons steeds meer geavanceerd, je blijft een groot verschil zien tussen een foto van een smartphone en één van een spiegelreflexcamera. Dat verschil zie je ook aan je huid, want alles is beter te zien. Gebruik daarom een foundation met een wat zwaardere dekking en het liefst eentje die een matte finish heeft. Dan zal je minder tot geen last hebben van onnodige glans. Om extra dimensie aan je gezicht te geven, kun je gebruik maken van een matte bronzer om je gezicht mooi te shapen.

Estée Lauder Double Wear

M.A.C. Bronzing Powder

Concealer en highlighter

Werken met highligher wanneer je foto’s gaat maken van jezelf, kan lastig zijn. Je wilt namelijk niet teveel glanzen. Gebruik daarom geen highlighter, maar een concealer met lichtreflecterende deeltjes. Deze heeft hetzelfde effect als een highlighter, maar is een stuk subtieler. Gebruik bij voorkeur een concealer in de vorm van een stick, omdat deze simpel en snel te gebruiken is. Breng het product op de hoogste punten van je gezicht aan voor een natuurlijke glow.

Bobbi Brown Face Touch Up Stick

Als je gebruik maakt van natuurlijk licht

Als je gebruik maakt van natuurlijk licht wanneer je een foto gaat maken, is het belangrijk dat je zo dicht mogelijk bij de bron gaat staan. Ga bijvoorbeeld zo dicht mogelijk bij het raam staan om de mooiste lichtinval op je gezicht te krijgen. Wees je ook bewust van je gezichtsvorm, want zo kun je bepalen vanuit welke hoek je een foto moet nemen. Is je gezicht rond? Neem de foto dan niet recht van voren, maar houd de camera iets boven of onder je natuurlijke oogpunt.

Als je gebruik maakt van kunstmatig licht

Zeker als het winter is, zal je merken dat je bijna geen tijd hebt om foto’s te nemen in daglicht. Je kunt eventueel gebruik maken van een portable flits. Deze zijn te krijgen voor elk type smartphone en zal je foto’s mooi belichten.

Reageer op artikel:
Stap voor stap: zo word jij de best uitziende persoon op Instagram van 2015
Sluiten