Isis van Graas
Isis van Graas Love & Seks 2 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 4 stappen hoe je omgaat met liefdesverdriet na een plotselinge breakup

De laatste tijd was alles rozengeur en maneschijn tussen jullie twee, dat is wat je dacht… De zin “we moeten praten” zet je aan het denken en laat van top tot teen een paniekerig gevoel achter. Liefdesverdriet is wat je totaal niet had zien aankomen en komt als een baksteen uit de lucht vallen. Hoe nu verder?

Je voelde je écht verbonden met je ex en bent onwijs in de war. Of het via een berichtje was of recht in je gezicht, de pijn is ondraaglijk. Toch zijn er een aantal manieren om hier als herboren koningin uit te komen.

Lees ook: 5 belangrijke verschillen tussen een scharrel voor even en een partner voor het leven

Hoe ga je om met liefdesverdriet?

Er is een moment na de breakup dat je even nij de pakken (of bakken ijs) neer mag zitten en mag huilen alsof je leven ervan afhangt. Dat is logisch, maar om dit vreselijke gevoel onder ogen te komen en te overwinnen, kan je hier het best rekening mee houden.

1. Praat erover, hoe vervelend het ook is

Tijdens het uitmaken sta je ongetwijfeld versteld en kan je boos uit de hoek komen. Dat snappen we volledig, maar om duidelijkheid vragen is misschien een betere optie. Lag het aan de communicatie? Is ‘het’ gevoel weg? Het is belangrijk dit te weten voor als je deze periode achter je wilt laten.

2. Stuur na de break-up GEEN berichtjes

Door je ex berichtjes te blijven sturen, krijg je geen moment rust om even aan jezelf te denken. Door er met je ex continu over te praten blijft de liefdesverdriet een open wond.

3. Adem in, adem uit en laat het op je afkomen

Waarschijnlijk voelt het alsof de wereld vergaat en kan je je ineens in ieder liedje over liefdesverdriet inleven, maar bedenk dat er altijd betere tijden komen. Laat jezelf even dealen met alle emoties die je tegemoet komen en omarm het. Zo weet je zeker dat wanneer de tijd rijp is je weet dat je een periode hebt afgesloten.

4. Omring jezelf door leuke dingen

Netflix kijken en chocolade eten is één manier om je tijd uit te zitten, maar dingen ondernemen die daadwerkelijk goed voor je zijn is de allerbeste oplossing. Ga er even uit met vrienden of laat een bad vol lopen met kaarsjes en muziek. Zorg goed voor jezelf, want wie weet, wanneer de tijd rijp is, ontmoet je weer een interessant persoon met wie je het weer aandurft.

Lees ook: Was je eerste date een succes? Dit zijn de 10 belangrijkste signalen

Reageer op artikel:
Dit zijn de 4 stappen hoe je omgaat met liefdesverdriet na een plotselinge breakup
Sluiten