Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 27 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Nooit meer glimmen: dit is hét stappenplan voor het reinigen van een vette huid

Als je van nature een vette huid hebt, is het misschien lastig om een skincare-routine te bepalen. Welke producten moet je wel gebruiken en welke juist niet? Wat is het beste voor je huid en hoe zorg je ervoor dat je vette huid minder wordt. Wij hebben het ultieme stappenplan voor jullie opgezet voor het reinigen van een vette huid.

Thank us later.

Het reinigen van een vette huid

Dit zijn onze favoriete tips om je huid weer fris te laten aanvoelen:

1. Begin met het reinigen van je vette huid

Te heet water kan zorgen voor een beschadiging van je huid. Daarnaast kan het te grondig wassen van je huid ervoor zorgen dat je olie productie juist gestimuleerd wordt. Je huid wordt getriggerd om meer olie te produceren als je alle olie wegwast. Hierin moet je dus een balans zien te vinden – wat past bij jouw huid. Iedereen huid is immers anders.

2. Cleansers voor vette huid

Na het reinigen van je huid kan deze vaak droog aanvoelen, ook al heb je van nature een vettere huid. Het is daarom belangrijk om de juiste producten te gebruiken, want iedere huid heeft verzorging nodig. Kies daarom bijvoorbeeld voor extra hydraterende cleansers om je gezicht mee te wassen.

3. Scrubben

Na het schoonmaken van je gezicht kan je een scrub gebruiken om je huid nog grondiger te reinigen. De kleine korreltjes van een scrub reinigen je huid diep en met een scrub zorg je ervoor dat niet alleen de bovenste viezigheid weggehaald wordt, maar ook de onderhuid.

4. Koel water

Voordat je uit de douche springt is het een goede tip om je vette huid te reinigen met koel water. De olieproductie wordt door het koele water geminimaliseerd waardoor je een langduriger fris gevoel krijgt.

5. Hydrateren

Na het reinigen van je vette huid is het ook belangrijk dat je je huid hydrateert, het is namelijk een fabel dat je vette huid dit niet nodig heeft. Misschien lijkt het op het eerste ook niet zo, maar wij kunnen je vertellen dat elke huid hydratatie nodig heeft. Als de huid vocht te kort komt, kan dit juist je olieproductie nog meer stimuleren. Breng dus na het douchen een lichte crème aan op je gezicht.

Lees ook: Zó kom je van je shiny voorhoofd af: 8 tips tegen een vette huid

Reageer op artikel:
Nooit meer glimmen: dit is hét stappenplan voor het reinigen van een vette huid
Sluiten